A szakértői vélemény kiegészítését kérte a bíróság a Szeviép-ügyben

A dokumentum kiegészítését rendelte el a Csongrád Megyei Főügyészség Szabó Bálint feljelentéséről, amit a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője tett a közelmúltban Szeviép-ügyben – írja a delmagyar.hu.

A dokumentum kiegészítését rendelte el a Csongrád Megyei Főügyészség Szabó Bálint feljelentéséről, amit a Likvid Kontroll Kft.ügyvezetője tett a közelmúltban Szeviép-ügyben – tájékoztatta a Délmagyarországot Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő kedden.

A károsultak egy részét képviselő jogász november végén azért fordult a Legfőbb Ügyészséghez, mert szerinte az első fokon lezárult Szeviép-perben – politikai befolyásra – nem vizsgálták a mélyebb összefüggéseket. Szabó Bálint bűnszervezetben elkövetett csődbűntett,pénzmosás, tiltott pártfinanszírozás, hivatali visszaélés, vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával tett feljelentést.

A Magyar Idők korábban azt írta, hogy a Legfőbb Ügyészség korrupciós és szervezett bűnözés elleni ügyek főosztálya a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF) továbbította a feljelentést, amely eljuttatta a Csongrád Megyei Főügyészséghez. Közben a KNYF arról tájékoztatta Szabó Bálintot, hogy a szegedi parkolási botrány kapcsán még 2017-ben tett feljelentése alapján a szegedi regionális osztály folytat nyomozást. Szabó Bálint ebben az ügyben azért tett feljelentést, mert szerinte a szegedi rendőrkapitányság több helyi gazdasági bűncselekménnyel kapcsolatban blokkolja a nyomozást. A KNYF a Magyar Időkkel azt közölte, hogy vezető beosztású hivatalos személy által a kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés miatt nyomoznak.

Azt pedig már a Szegedma.hu írta meg hétfőn, hogy a Szeviép egyik leánycége – amelyiknek a horvátországi Opatijaban kellett volna mélygarázst építenie – 444 millió forintnyi kivitelezői munkadíjat, bankhitelt,és hatvanmilliós koncessziós díjat nem fizetett meg a horvát városnak. Ezzel pedig az ottani cég is csődbe ment.

Forrás: delmagyar.hu