Folytatódik a temető felújítása Székkutason 6

Minden évben 1,5 millió forintot különítenek el a munkálatokra – hangzott el a községben tartott testületi ülésen hétfőn.

Az év utolsó ülésén elsőként a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. beszámolóját hallgatták meg a képviselők. A helyi temetőt az önkormányzat a vállalattal közösen tartja fent, és a település vezetése további fejlesztéseket tervez a sírkertben.

Folytatódik a temető felújítása Székkutason 5

Szél István polgármester ismertette, egy ötéves terv során apró léptekkel oldanák meg a szépítést, és minden évben 1,5 millió forintot, így összesen 7,5 milliót fordítanának a költségvetésből a munkálatokra. – Az elmúlt esztendőkben új parcellát építettünk, kutat fúrtunk és térburkolást is végeztünk a temetőben. Az előttünk álló időszakban a zöldítést, a faültetést, a ravatalozó felújítását és egy új urnafal elhelyezését tartjuk a legfontosabbnak – mondta a politikus.

A testület arról is döntött, hogy az 55-60 millió forintból felújítás alatt álló polgármesteri hivatalban belső tisztasági meszelést is elvégeznek, illetve biztonságtechnikai eszközöket, kamerát és riasztót is elhelyeznek ott.

Folytatódik a temető felújítása Székkutason 1

Az önkormányzat évek óta támogatja a Medicopter Alapítványt. Ennek célja, hogy a szentesi légimentők szükség esetén a lehető leggyorsabban a településre érjenek és mihamarabb segítsenek a bajbajutottakon.

A község 15-16 önkormányzattal közösen tervezi a Tisza-Maros Értékei Komplex Kerékpáros Túraútvonalat. A projekt keretében biciklis pihenőhelyeket alakítanak ki, valamint nyomtatott és online formában térképet készítenek, ami segítségével bárki könnyedén megtervezhet egy kerékpártúrát a környékben.

Folytatódik a temető felújítása Székkutason 2

A grémium a Helyi Esélyegyenlőségi Programját is aktualizálta.

Folytatódik a temető felújítása Székkutason 3
Folytatódik a temető felújítása Székkutason 6
Folytatódik a temető felújítása Székkutason 4