Előbb a repedt hűtőcsövek, most a meleg miatt nem működik a jégpálya 1

Szivárogtak a vásárhelyi műjégpálya hűtőcsövei, de ez csak a telepítésekor derült ki. Ezért csúszott a pálya üzembe helyezése. A hétvégén azonban már hízott a jég, igaz az enyhe időjárás miatt arra egyelőre még nem lehet rámenni.

  Általában december 6-tól működött eddig a vásárhelyi műjégpálya, csakhogy az idén több ok miatt is elmaradt a megnyitása. Olvasóink is panaszkodtak már arra, hogy míg a szegedi Dóm téren hetek óta vígan működik az ottani műjég, Vásárhelyen ez nincs így. A városházán érdeklődésünkre megerősítette, hogy a jégpálya hűtést biztosító vezetékei eresztettek, s ez csak azután derült ki, hogy azokat lefektették.Így újabb vezetékeket kellett beszerezni. A pályát ugyan napok óta hűtik, de egyelőre várni kell a korcsolyázni kívánóknak arra, hogy ráléphessenek. Az utóbbi napok meleg, esetenként +11 Celsius fokos időjárásának köszönhetően csak lassan hízik a jég, mely a felszínén legfeljebb csak jégkása.

Még senki sem használta az idén.

Erre pedig nem lehet rámenni korcsolyával. A hidegebb lesz akkor pedig a szokásos üzemmódban használható majd, így hétköznap délelőtt az iskolai tesi óráknak ad helyszínt – a fürdő helyett. Majd gyakorlatilag bárki használhatja, egészen a zárásig.

Korábban a hűtőcsövekkel ugyan nemvolt baj, de gyakran előfordult, hogy vagy késett a nyitás –tavaly is csak december 16-tól lehetett rajta korizni – vagy januárban és februárban egész hetekre kellett leállni, a meleg,illetve a hő helyett esőként lehulló csapadék miatt.