Ma is több száz vásárhelyi fiatal mozgott együtt a TE'EDD EZT akciónak köszönhetően 1

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület hetekkel ezelőtt indított, TE’EDD EZT néven futó akciójának köszönhetően, ma újra több száz vásárhelyi fiatal mozgott együtt a Hódtói Sportcsarnokban.

Mint ahogyan arról már korábban is beszámoltunk az Egyesület egy olyan programot hozott létre nemrégiben, amelyhez a hódmezővásárhelyi iskolák és azok diákjai rendszeresen csatlakoznak és mozognak ezáltal együtt Bagi Mátyás, funkcionális trénerrel, egy tornaóra keretén belül.

Ma is több száz vásárhelyi fiatal mozgott együtt a TE'EDD EZT akciónak köszönhetően 2

Ma a Németh László Gimnázium és Általános Iskola csatlakozott a programhoz. És, hogy mindezt milyen céllal tette, arról Kelemen Fehér Tímea igazgatóhelyettest és Szabó Attila, testnevelőtanárt kérdeztük.

– Második alkalommal rendeztük meg intézményünkben a Mikulás kupát, ennek okáért döntöttünk hát úgy, hogy élünk a Szeretem Vásárhelyt Egyesület akciójának lehetőségével, és a rendezvényünkbe bevonjuk betétprogramként ezt a 45 perces tornát – mondta a testnevelőtanár.

Aki azt is kiemelte, hogy zenére, közösen együtt, sokkal hatékonyabb tud lenni egy adott mozgás, mint egyébként.

– Nagy örömünkre szolgál látni azt, hogy többségben vannak azok a diákok, akik szívesen vesznek részt a sporttal kapcsolatos foglalkozásokon. Sőt, kijelenthetem, hogy a tanulóink nagy része él a sportolás lehetőségével. Többen például kosárlabdáznak, vízilabdáznak, lovagolnak, tehát a nagy többségben tényleg él a vágy a mozgás iránt – árulta el az igazgatóhelyettes.

Ma is több száz vásárhelyi fiatal mozgott együtt a TE'EDD EZT akciónak köszönhetően

A torna végezetével pedig a Németh László Gimnázium és Általános Iskola két diákja számolt be az eseményen szerzett élményeikről és véleményeikről.

– Mivel gyermek korom óta sportolok, számomra az ilyen és ehhez hasonló események mindig nagyon élvezetesnek bizonyulnak. Inspiráló, hogy az oktatás keretén belül a mozgás és az egészséges életmód iránti szeretetet is fontossá teszi intézményünk – mondta a 11/A-s Késmárki Vanessza.

:

– Én is azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy a gyermekek részesei legyenek egy-egy olyan sportágaknak, ahol megmutathatják, hogy mire képesek, miközben ezáltal sokkal egészségesebbek is lesznek. Jómagam is szintén egy nagy rajongója vagyok a sportnak, ebből adódóan hát már többen is kipróbáltam magam – árulta el 11/B osztályos Arany Kevin.

Ma is több száz vásárhelyi fiatal mozgott együtt a TE'EDD EZT akciónak köszönhetően 3

Mind két fiatal örömmel tudatta, hogy baráti társaságaikban is jelen van mozgás iránti szeretet és vágy, így aztán gyakran közösen űznek ehhez kapcsolódó tevékenységeket.

– Célunk megmutatni a program által azt, hogy mennyire jól tud esni a mozgás, hogy milyen öröm forrásá tud válni, ha ezt sokan, – jelen esetben, több, mint százan – teszik egyszerre, zenei aláfestéssel. Nem utolsó pedig minden egyes tornaóra végén igyekszem nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy elmagyarázzam a diákoknak azt, hogy sportolni, egészségesen táplálkozni és rendszeresen folyadékot fogyasztani mennyire fontos – mondta Bagi Mátyás, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapító tagja, funkcionális tréner.

Ma is több száz vásárhelyi fiatal mozgott együtt a TE'EDD EZT akciónak köszönhetően 4

A 45 perces torna végén a Szeretem Vásárhelyt Egyesület – jó szokásához híven – vízzel, almával és egy-egy gumikarkötővel jutalmazta a fiatalokat.

Ma is több száz vásárhelyi fiatal mozgott együtt a TE'EDD EZT akciónak köszönhetően 5

Ma is több száz vásárhelyi fiatal mozgott együtt a TE'EDD EZT akciónak köszönhetően 6

Ma is több száz vásárhelyi fiatal mozgott együtt a TE'EDD EZT akciónak köszönhetően 7

Ma is több száz vásárhelyi fiatal mozgott együtt a TE'EDD EZT akciónak köszönhetően 8

Ma is több száz vásárhelyi fiatal mozgott együtt a TE'EDD EZT akciónak köszönhetően 9

Ma is több száz vásárhelyi fiatal mozgott együtt a TE'EDD EZT akciónak köszönhetően 10

Ma is több száz vásárhelyi fiatal mozgott együtt a TE'EDD EZT akciónak köszönhetően 11

Ma is több száz vásárhelyi fiatal mozgott együtt a TE'EDD EZT akciónak köszönhetően 12