Szabó Bálint: Akár már csütörtökön ítélet születhet a Szeviép-ügyben

A Szeviép-ügyben olyan terhelő bizonyítékok kerülnek majd elő az elkövetkező időszakban, amelyek megalapozzák Botka László büntetőjogi felelősségre vonását is – jelentette ki a Magyar Időknek Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója.

A jogász, aki indul a jövő évi szegedi polgármester-választáson, a város vezetőjeként élhetővé tenné a megyeszékhelyt, és bekapcsolná az ország gazdasági vérkeringésébe.

A vele készült interjúból kiderül:

1. Szabó szerint általa és a szegedi városvezetés által elkövetett hibák, sőt, bűnök ráomlottak és ráomlanak a polgármesterre. Ezek maguk alá temetik a városvezetést, élén Botka Lászlóval.

2. Szabó úgy gondolja, a Szeviép-ügyben olyan terhelő bizonyítékok kerülnek majd elő az elkövetkező időszakban, amelyek megalapozzák Botka László büntetőjogi felelősségre vonását is.

3. Szabó szerint Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő ellen is eljárás indulhat.

4. Szabó szerint ő az elmúlt években inkább a korrupcióellenes küzdelmemről volt ismert Szegeden, de éppen ezért jelentette be háromszáz nappal az önkormányzati választás várható időpontja előtt az indulását, mert kellő időt akar adni a szegedieknek arra, hogy megismerjék a Mindenki Szegedért Mozgalom programját.

5. Ha polgármesterré választják a legfontosabb dolga az lesz, hogy a jelenleg élhetetlen várost élhetővé tegye. Bízik abban,  hogy számos civil szervezet mellett a pártok is támogatni tudják a célkitűzéseit. Hozzáteszi, hogy ez a program kizárólag a kormányzat, a miniszterelnök támogatása mellett valósítható meg.

Az interjú teljes egészében itt olvasható el.