Akik az adventet és a karácsonyt is kórházban töltik… 6

Szorgos kezek segédkeztek Mikulás napján a vásárhelyi kórház gyermekosztályán, hogy a lehető legszebb karácsonyi díszek kerüljenek a falakra, ablakokra, ajtókra. A cél az volt, hogy azok is érezzék az ünnepvárás meghitt hangulatát, akik nem otthon, hanem bent az egészségügyi intézményben töltik ezt az időszakot.

A Korábban Érkeztem Alapítvány hatodik éve díszíti fel rendszeresen a dél-alföldi kórházak gyermekosztályait karácsony előtt. – Vannak olyan gyerekek, akik a szentestét és a karácsonyt nem otthon töltik, hanem valamilyen betegség vagy koraszülés miatt bent próbálnak gyógyulni. Nekik szeretnénk egy kis ünnepi hangulattal kedveskedni – tudtuk meg Rádi Katalintól.

Akik az adventet és a karácsonyt is kórházban töltik… 1

Az alapító hozzátette, az „Osztály az osztályért” programjukhoz diákok és pedagógusok is csatlakoznak. Így történt ez most is, ugyanis ma délután a Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói vállalták, hogy adventi hangulatot varázsolnak a vásárhelyi gyermekosztályra.

Akik az adventet és a karácsonyt is kórházban töltik… 4

A corvinosok Karácsony Csilla vezetésével érkeztek a kórházba, aki mentorként segíti az alapítványt és pedagógus is egyben. A hét éve született kislánya koraszülöttként látta meg a napvilágot, ezért érzi fontosnak, hogy segíteni tudjanak a hasonló helyzetben lévő édesanyáknak, édesapáknak.

Akik az adventet és a karácsonyt is kórházban töltik… 3

– Jó érzéssel tölt el, hogy hozzájárulhatok ehhez a célhoz – mondta Kiss Alexandra. A 11. osztályos lány úgy véli, ha már vannak olyanok, akiknek még az ünnepekkor is itt kell lenniük, akkor is legalább egy picit érezzék, hogy ez az időszak egy picit más, mint a többi.

Akik az adventet és a karácsonyt is kórházban töltik… 8

A fiatalok papírból készítettek hóemberkéket, mikulásokat és angyalkákat, amiket később fel is ragasztottak az ajtókra, ablakokra, falakra.

Akik az adventet és a karácsonyt is kórházban töltik… 2 Akik az adventet és a karácsonyt is kórházban töltik… Akik az adventet és a karácsonyt is kórházban töltik… 5 Akik az adventet és a karácsonyt is kórházban töltik… 7