Egy beteg kisfiún segíthetünk egy naptár megvásárlásával 2

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület egy 2019-es hetinaptárt készített, amit ha megvásárolunk, egy magatehetetlen, 24 órás ápolásra szoruló kisgyermeket támogatunk. Erről számolt be Juhász Tünde alapítótag szerdán a sajtó képviselőinek.

Sándor Richárd mosolya a legszebb ajándék az édesanyjának, Szabó Klárának és két testvérének, Leventének, valamint Ádámnak. A legkisebb fiú, a 6 éves Ricsike magatehetetlen, 24 órás ápolásra szorul. Epilepsziás rohamok gyötrik, valamint kétéves korától nem tud járni, nyelni. Klára gyomorszonda segítségével, speciális tápszerrel eteti. A vásárhelyi anya egyedül, nehéz anyagi körülmények között neveli három gyermekét.

– A Szeretem Vásárhelyt egy asztalinaptárt jelentetett meg, amiben 52 fotó található a város érdekes épületeiről, tereiről, utcarészleteiről – ismertette Juhász Tünde. Hozzátette, a naptárt bárki megveheti, és a civil szervezet az ebből befolyt összeggel a család mindennapjait segíti.

Egy beteg kisfiún segíthetünk egy naptár megvásárlásával 3

– Egy fürdőszéket, egy epilepsziásroham jelző berendezést és olyan egyéb eszközöket szeretnénk vásárolni, amivel könnyebb lenne Ricsike ápolása – fejtette ki az alapítótag.

A „Kincses Vásárhely” elnevezésű naptár mától a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ és a Tornyai János Múzeum recepcióján, az Inda Virágüzletben, az Ótemplomi Református Egyházközségnél (Zrínyi utca 5.), illetve a Szentháromság templomnál és a Szent István Király Plébánián szerezhető be 1250 forintért.

Egy beteg kisfiún segíthetünk egy naptár megvásárlásával 1

A kiadvány fotóit Szilágyi Gergely készítette, azok mellé pedig Szenti Csilla és Elek András írt rövid ismertetőszövegeket.

Szilágyi Gergely elmondta, a képek 2007 és 2017 között készültek, azaz 10 év „termése” került a „Kincses Vásárhelybe”.
– A kedvenc témám mindig is a fejünk feletti és a lábunk alatti város volt. Vannak ugyanis olyan momentumok a településen, amit jártunkban-keltünkben nem biztos, hogy észreveszünk, de fotós szemmel érdekesek lehetnek. Ilyen például a Református Újtemplom kapugombja – tudtuk meg az alkotótól.

Egy beteg kisfiún segíthetünk egy naptár megvásárlásával 5

Összesen 1000 példány készült, a helyi cégek jóvoltából azonban közel 600 már el is kelt. A sajtótájékoztatónak helyet adó AluStart Kft. például a partnereinek a karácsonyi ajándék mellé osztja majd szét a megvásárolt naptárakat.