A hét embere: senkinek sem szabadna, hogy azt mondja ez itt a csúcs, ettől többre nem vagyok képes

A hét emberének az immár 2011 óta sikeresen működő, hódmezővásárhelyi Kriko Gym alapítóját, Kristó Endrét választottuk.

Endre főállásban 22 éve tűzoltóként dolgozik. A hét évvel ezelőtt megálmodott konditermet pedig egy barátjával közösen hozták létre, akitől rövid időn belül elváltak útjai. Így aztán a főállása mellett meglévő minimális szabadidejében minden erejével azon dolgozott, hogy az álom teljessé forrja magát. Míg végül sikerrel járt.

– A fiatalkori szabadidős tevékenységet idővel felváltotta egy fajta szerelem a testépítés, mint sport iránt. Minek köszönhetően egyre többet és többet akartam kihozni magamból, melynek eredménye végül a versenyzés lett. Ezt követően fogalmazódott meg bennem az ötlet, miszerint létre kellene hozni Hódmezővásárhelyen egy olyan helyet, ahová az emberek igen is szeretnek majd eljárni mozogni. Mindemellett persze láttam az egyébként erre vonatkozó, valós igényeket is itt, a városban, így aztán belevágtam. És gyakorlatilag minden, amit itt látni lehet az az én saját, önmagam által megálmodott ötletek megvalósult állapota. Rengeteg időt és energiát fektettem bele abba, hogy az igényeknek és a céloknak is megfeleljen a hely, de azt gondolom, hogy mindez megérte – kezdte gondolatait Kristó Endre.

A hét embere: senkinek sem szabadna, hogy azt mondja ez itt a csúcs, ettől többre nem vagyok képes 1

Az elsősorban szakmai irány megteremtését a családias légkör, az odaadás és a mozogni kívánó emberek vágyainak teljesítése követte. A hét – nőkből és férfiakból álló – személyi edzők gárdája igyekszik a legjobb tudásuk szerint mindenkiért megtenni mindent, úgy, hogy az az adott személy számára a legjobb legyen.

– Azt gondolom, hogy soha senki sem szabadna, hogy azt mondja önmagának, hogy rendben van, ez itt a csúcs, ettől többre már nem vagyok képes. Már csak azért sem, mert az bizonyos, hogy az ember időről időre, kitartással, rengeteg munkával és odaadással folyamatosan egy sokkal jobbat tud kihozni abból az adott dologból, mint amilyen a már meglévő. Persze csak és kizárólag akkor, ha van ehhez kellő akarata, célja és motiváltsága. És mindenféle nagyképűség nélkül azt mondhatom, hogy ezen a téren mi, a Kriko Gym csapata igen jól állunk. Ám tagadhatatlan, hogy minden létező bevételünket a fejlesztésekbe invesztáljuk, mindezt pedig azért, hogy a hely rendszeresen átessen egy fajta kellemes, jóleső változáson. És ez egyébként elsősorban a vendégeinkre való tekintettel fontos. Hiszen azáltal, hogy ők itt jól érzik magukat és megtalálják a szándékukat a konditermünkben, legyen szó fogyásról, izmosodásról, erősödésről, egészségesebbé válásról, rehabilitációs folyamatokról, ezáltal hűségessé válnak. Vásárhelyi viszonylatokban gondolkodván igen is számolnunk kell a konkurenciával, ennek ellenére igyekszünk és általában tudunk is teljeskörű szolgáltatást nyújtani – mesélte az edző.

A hét embere: senkinek sem szabadna, hogy azt mondja ez itt a csúcs, ettől többre nem vagyok képes 2

Az edzőteremben található gépek cseréje és felújítása folyamatosan zajlik, ami a napokban párosult egy új projekttel, ami egészséges, laktató és finom ételek megvásárlását teszi lehetővé a konditeremben. Ez pedig a WABBA testépítő szervezet világversenyének győztesének, Szikszai Áginak köszönhető.

– Az emberek zöme általában egy egészséges énképpel szeretne rendelkezni, amihez valljuk be legtöbbször azért változás szükséges. Már csak azért is, mert van ez a fránya genetikánk, amit akaratunkon kívül cipelünk magunkkal az életünk során. És nem utolsósorban van egy megszokott, kötetlen életformánk, ahol nem kell olyan szabályokat betartani, mint például a diéta. Ami azt is jól igazolja, hogy a hiúság nem feltétlenül hozza el őket a konditerembe. És azt kell, hogy mondjam, hogy egészségesen élni és rendszeresen mozogni kevesen akarnak és tudnak a mai világban. Egyrészt a fent említett tényezők miatt, másrészt pedig azért, mert ez anyagilag is egy másfajta megközelítést igényel – mondta a konditerem alapítója.

A hét embere: senkinek sem szabadna, hogy azt mondja ez itt a csúcs, ettől többre nem vagyok képes 3

Kristó Endrét kiváló szakmai tudása az évek múlásával egyre feljebb és feljebb repítette. Így lett a WBPF szövetség Délmagyarországi Régiójának vezetője, illetve ugyanennél a szövetségnél európai licencel bíró testépítő és fitness bíró. Elmondása szerint ezen felül szinte minden Magyarországon megrendezett és az egyes külföldön megrendezésre kerülő versenyekre is felkérik a szövetségi vezetők, promoterek a bírói feladatok ellátására. Ezen meghívásokat pedig ő rendszerint örömmel fogadja.

A Kriko Gym egy végtelenül barátságos, már-már családias hangulatú és légkörű konditeremmé vált, ahová az ember örömmel jár, és ahol az emberrel örömmel foglalkoznak. Az hozzáértés mellett az alázat és a nagymértékű szerénység jellemzi.

A hét embere: senkinek sem szabadna, hogy azt mondja ez itt a csúcs, ettől többre nem vagyok képes 4

A hét embere: senkinek sem szabadna, hogy azt mondja ez itt a csúcs, ettől többre nem vagyok képes 5

A hét embere: senkinek sem szabadna, hogy azt mondja ez itt a csúcs, ettől többre nem vagyok képes 6

Fotó: Gémes Sándor