Akik életeket mentettek – a többszörös vásárhelyi véradókat köszöntötték 1

208 jubiláló véradót köszöntöttek ma Hódmezővásárhelyen, a Polgármesteri Hivatal dísztermében – írja a Vásárhely24.

“Minden évben, november 27-én van a véradók világnapja, ma 208 véradót hívtunk meg, akik jubilálnak, 20-tól 140-szeres véradók vannak jelen. A legnagyobb véradó általában mindig férfi. 3 éve bevezettem, hogy a legnagyobb női véradót is jutalmazzuk, idén két, 70-szeres véradó hölgy kapja ezt a címet” – mondta Héjjáné Borbás Anikó, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezet Hódmezővásárhely-Makó területi vezetője.

Akik életeket mentettek – a többszörös vásárhelyi véradókat köszöntötték 2

Az ünnepélyes díjátadón köszöntőt mondott Márki-Zay Péter polgármester és Juhász Tünde megyei kormánymegbízott.

A polgármester háláját fejezte ki a jelenlévők felé, hiszen azzal, hogy többször is karjukat nyújtották, életeket mentettek meg. Példaértékűnek nevezte Márki-Zay Péter elhivatottságukat, amely másokat is arra buzdít, hogy segítsenek embertársaikon.

Juhász Tünde, kormánymegbízott köszöntőjében hangsúlyozta, a vér semmivel sem pótolható, a véradók világnapja pedig az önzetlenség, az emberség és a felebaráti szeretet ünnepe is. „Vérre bármikor bárkinek szüksége lehet, a véradók tesznek is azért, hogy ne ezen múljon senki élete” – mondta.

Akik életeket mentettek – a többszörös vásárhelyi véradókat köszöntötték

A beszédeket követően Pál Blanka, a Magyar Vöröskereszt önkéntesének szavalatát hallhattuk, majd átadták az emléklapokat, ajándékokat.

Forrás és fotók: Vasarhely24