Kitárta kapuit a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

Nem a szokványos módon rendezte meg nyílt napját a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum. A részben elméleti, részben pedig igencsak gyakorlatorientált esemény részleteiről Orvosné Bánvölgyi Évát, az intézmény szakmai főigazgató-helyettesét kérdeztük!

– A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum egy újszerű tematikával próbálja népszerűsíteni a továbbtanulást annak érdekében, hogy ne csak az általános iskolai tanulmányaikat befejezők, hanem a már felnőttkorban lévők is egyaránt érdekeltek legyenek a különböző szakmák által kínált lehetőségekben. Elsődleges célunk, hogy megszólítsuk a továbbtanulni kívánókat, mindemellett pedig könnyebbé és természetesebbé tegyük intézményünk elérhetőségét

– kezdte gondolatait Orvosné Bánvölgyi Éva.

Kitárta kapuit a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 1

A főigazgató-helyettes elmondása szerint a továbbtanulás lehetősége nemcsak az inaktívakat érinti, hanem azokat is, akik a már meglévő szakmájukban vagy hivatásukban szeretnének egy magasabb szintre jutni.

– Nagyon örülnénk annak, ha a szakképzés fogalma nyitottabb, szabadabb és elfogadottabb dolog lenne a társadalomban. A nyílt napunk ennek jegyében is két részből állt. A tájékoztatónkban különböző előadások keretén belül ismertették az egyes hivatások és szakmák fogalmát, lényegét és lehetőségeit. Emellett volt egy interaktív, testközelből megtapasztalhatóbb része is a mai napnak, ahol ezeket a bizonyos foglalkozásokat (fodrászat, egészségügy, sport, szakács stb. – a szerk.) nemcsak szemügyre vehették, hanem esetenként ki is próbálhatták az érdeklődők

– folytatta az esemény szervezője.

Orvosné Bánvölgyi Éva úgy véli, ha a felnőtt lakosság a hallottak és látottak alapján kellő motivációt és késztetést érez magában a fejlődésre és a továbbtanulásra, akkor ez egy intenzív és hasznos dologgá válhat idővel mindenki számára.

Kitárta kapuit a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 2

Kitárta kapuit a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 3

Kitárta kapuit a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 4

Kitárta kapuit a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 5

Hangsúlyozta, hogy a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kapui nyitva állnak bármikor, bárkinek, érdemes figyelni képzési kínálatukat, aktuális információikat.

Fotó: Gémes Sándor