Cseri Tamás: erős a gyanú, hogy Márki-Zay kampányába is jutott a jobbikos zacskóspénzekből!

Ezek után nincs sok alapja, hogy a vásárhelyi polgármester korrupcióról beszéljen – jelentette ki a fideszes önkormányzati képviselő, aki szerint elképzelhető, hogy a városvezető kampányát is érintheti a nemrég kirobbant országos Jobbik-botrány.

A jobbikos zacskós pénzek kapcsán tartott sajtótájékoztatót Cseri Tamás csütörtökön. A fideszes képviselő elsőként ismertette a médiában hetek óta megjelenő országos ügy lényegét: a hírek szerint a tavaszi parlamenti választási kampányban a pártot illegálisan finanszírozták úgy, hogy a pártközpontból zacskóban pénzt osztottak a választókerületekbe. – Ezeket az összegeket a tagok felvették és szétosztották egymás között, majd mint magánszemélyek befizették azokat a Jobbik számlájára – fejtette ki a politikus.

Hozzátette, a már szétszakadó pártból kilépett politikusok szerint a feketepénzeket a pártigazgató, Szabó Gábor kezelte.
– Éppen ezért erős a gyanú, hogy zacskós pénzek Hódmezővásárhelyre is vándoroltak a februári kampány során, ugyanis Szabó Gábor személyesen itt volt Márki-Zay kampányfinisében és fotó is van arról, hogy ölelgette a polgármestert – jelentette ki Cseri Tamás.

Szabó Gábor és Márki-Zay Péter

A képviselő hangsúlyozta, hiába kérték több alkalommal is a városvezetőt, soha nem nevezte meg, hogy kiktől kapott támogatást a kampányára, csak annyit mondott, hogy magánszemélyektől. – Ezek után nincs túl sok alapja annak, hogy a polgármester korrupcióról beszéljen – mondta.

Cseri szerint hiába hívnák fel a polgármester figyelmét, hogy tisztázza magát, úgy sem fogja az adatokat a nyilvánosság elé tenni. – Ezért inkább mindenki gondolkozzon el azon, hogy mennyire életszerű az, hogy ide nem jutott a Jobbiktól zacskós pénz, annak ellenére, hogy a párt teljes mértékben beállt Márki-Zay Péter mögé. Itt volt a pártigazgató, sőt, a Jobbikhoz közeli kutatással foglalkozó Iránytű Intézet is – ismertette még a politikus, aki szerint valószínű, hogy mint ahogy az ország minden pontját, úgy Vásárhelyt is érintik a Jobbikhoz köthető feketepénzek.