Forradalom, vécékefe, Molotov-koktél – ez a Márki-Zay Péteri jövő

Olvasónk, Kelemen V. László az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhez, amit változtatás nélkül közlünk.

“Márki-Zay Péter, a Jupiter

Az emberek felejtenek, az internet nem. Ha valaki a lelkiismeret égő fáklyájaként akarja bevilágítani a véleménye szerint korrupciótól sötét közéleti égboltot, akkor ne háborodjon fel azon, ha más is érez erre késztetést. Hódmezővásárhely polgármestere ezt teszi: maró gúnnyal és pökhendiséggel oktatja ki a sajtót azért, mert az szóvá tette: egy nyilvánvalóan politikai gyűlésre közpénzből fenntartott autóval és sofőrrel ment.

Márki-Zay Péter idén januárban még földig hajolt volna, ha az újságíró úgy jár el, ahogyan most vele szemben. Ezt a mondatot ugyanis még ő írta le saját programjában:

„A polgároknak joguk van megtudni, hogy mire költik az adóforintjaikat, kinek milyen személyes juttatásai vannak, milyen alapítványokat támogat az önkormányzat milliókkal, kik használnak önkormányzati gépjárműveket és milyen jogcímen.”

Nem értem, hogy Márki-Zay Péter miért gondolja azt: ő Jupiter, a többiek pedig mind kisökrök? Ha annak idején úgy gondolta, hogy a polgároknak joguk van tudni az önkormányzati gépjárművek használóinak nevét és jogcímét, akkor miért baj, ha a sajtó erre rákérdez?

A magyarázkodás szánalmasan gyenge. Azt még Márki-Zay Péter követői sem hihetik el, hogy a polgármester Nagykovácsiban, ami 171 kilométerre van Hódmezővásárhelytől, a saját városának érdekeit képviseli. A két településnek ugyanis semmi köze egymáshoz, csupán egy dolog kötheti össze őket. Ez pedig a Mindenki Magyarországa Mozgalom, melyet Márki-Zay Péter polgármester tákolt össze egyetlen céllal: megbuktatni a Fideszt.

Márki-Zay Péter egyetlen dolgot felejt el: hivatali autójának fenntartása és a sofőr munkabére közpénz. Olyan közpénz, melyet a vásárhelyi lakosok adnak össze. Azok is, akik április 8-án Lázár Jánosra szavaztak. Mind a 13.287-en. A vásárhelyi polgármester szerint ők persze „Biszkubélák”, de a tények alapján egyre mindenképpen jók.

Arra, hogy finanszírozzák Márki-Zay Péter országos politikai ambícióit, melyek semmilyen hasznot nem hajtanak Hódmezővásárhelynek.

Kelemen V. László

egy Hódmezővásárhelyért aggódó polgár”