Márki-Zay Péter

Nem tudták, mi hiányzik az ellenzéki bohóckodásból? Bizottságosdi, ismérvrendszerek és zsűrizés: ezt főzte ki a Mindenki Magyarországa Mozgalom, az új Gulyás Márton: azaz Márki-Zay Péter pártja.

Mellár Tamás (álfüggetlen ex-MDF, ex-Fidesz, ex-balliberális pártkoalíció, jelenleg Párbeszéd-frakciótag és Mindenki Magyarország-alapító…) elismerte, Márki-Zay Péter tényleg az új Gulyás Márton. A megélhetési pártfogyasztó közgazdász az ATV Egyenes beszédében veselkedett neki, hogy megindokolja: Márki-Zay nagyravágyásán, személyes ambícióin túl miért volt szükség megint egy új ellenzéki formációra. Miután van már belőlük jó néhány a politikai szemétdombon.

Jelentem: nem sikerült. Mellár odáig jutott, hogy Gulyás Mártonék nyomdokain kell haladni, hiszen tavasszal – állítja – igenis bejött a hivatásos felforgató aktivista cirkusza holmi „esélyes jelöltekről”. Valóban, nem egészen egyharmadra futotta belőle, ehhez még közgazdásznak sem kell lenni… De úgy is megközelíthetjük a dolgot, hogy a magyar társadalom kétharmaddal hajtotta el melegebb éghajlatra a Viszlát, kétharmadot.

Ami nem megy, azt tovább erőltetik. Gulyás Márton után szabadon most Márki-Zay és világmegváltó csapata találta fel a spanyolviaszt.

Mellár mester ismertette is a Heller Ágnes-i új Messiás és tizenegy társának csodafegyverét. Nos, kapaszkodjanak meg, és kössék is be az öveket! A pártszédelgők a 2019-es önkormányzati választásokra választási szövetséget kínálnak pártoknak és a civil szervezeteknek, minden körzetben (településen) a pártok és a civilek is javasolhatnak embereket, aztán mindenki delegál tago(ka)t egy bizottságba, mely közösen kialakított ismérvrendszert állít fel, e szerint zsűrizi majd a zsűri (mert ilyen is lesz!), hogy ki az úgynevezett „esélyes jelölt”.

Tegye fel a kezét, aki érti, és a másikat is, aki látja az értelmét ennek a bázisdemokratikusnak álcázott teszetosza baromkodásnak!

Még a sokat tapasztalt, és Fidesz-közeliséggel nem vádolható Rónai Egon is csak annyit tudott reagálni a mestertervre, hogy „sziszifuszinak tűnik”, és „mennyi konfliktus” lesz belőle. Na ja, neki legyen mondva.

A volt KSH-elnökből azért egy helyütt előtört az őszinteség: bevallotta, ha a Mindenki Magyarországa „nem tud beágyazódni a társadalomba, és az alapító 12 embernek a hobbija lesz, akik néha összejönnek Budapesten”, akkor nem lesz semmi az egészből.

A magam részéről azt tudom nekik javasolni, tartsák meg jó szokásukat, jöjjenek össze alkalmanként Budapesten, és fessenek falakat, netán játsszanak pár kör Gazdálkodj okosan-t, aztán menjen mindenki a dolgára. Már ha tényleg hasznot akarnak hajtani a magyarságnak.