Nagykovácsi kampányrendezvényen is szolgálati autóval járt Márki-Zay Péter 3

Olvasói fotókat és videót kaptunk arról, hogy a vásárhelyi polgármester az önkormányzati tulajdonban lévő szolgálati autóval érkezett a péntek esti kampányrendezvényére.

A képeken és a videófelvételen jól látszik, hogy a Pest megyei Nagykovácsiban tartott közéleti, politikai eseményre is a BIT-670 rendszámú gépjárművel érkezett Márki-Zay Péter.

Nagykovácsi kampányrendezvényen is szolgálati autóval járt Márki-Zay Péter 4

Ez már csak azért is érdekes, mert a vásárhelyi polgármester nem önkormányzati programra látogatott el, hanem kétségkívül egy az országos politikai ügyeket tárgyaló kampányrendezvényre, az új ellenzéki pártja, a Mindenki Magyarországa Mozgalom építgetése, szervezése kapcsán.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a múlt héten tartott, magánvádas makói bírósági tárgyalásán is szolgálati autóval járt, holott nem mint polgármestert, hanem mint magánszemélyt jelentette fel Szabó Bálint jogász. Ezzel kapcsolatban a politikus úgy reagált, hogy az önkormányzati teendőin kívül mindenhová saját járművel és saját költségén utazik, de maga is érezhette, hogy rendkívül kínos a mentegetőzése, mert visszafelé már nem a szolgálati kocsiba ült be, hanem jogi képviselője – egyben az előzetesben lévő Czeglédy Csaba ügyvédje – Litresits András autójában foglalt helyet.

Nagykovácsi kampányrendezvényen is szolgálati autóval járt Márki-Zay Péter 6

Hegedűs Zoltán Fidesz-frakcióvezető aztán szerdán élőben közvetítette a Facebookon, ahogy egy levelet próbált átadni a városvezetőnek a Városházán. Ez azonban sikertelen volt, ugyanis Márki-Zay nem tartózkodott a hivatalban. Kis Andrea szocialista alpolgármester azt mondta, a polgármester szabadságon van, azt azonban nem közölte, hogy meddig. Nos, kiderült, Márki-Zay aznap Sárváron is egy politikai teadélutánnak nevezett ellenzéki kampányrendezvényen népszerűsítgette a Mindenki Magyarországa Mozgalmat a vásárhelyi ügyek intézése helyett.

A polgármestert korábban Kallai Árpád, a kórház főigazgatója is perbe fogta a vásárhelyi egészségügyi intézményre tett dehonesztáló kijelentései miatt. Ennek a pernek az első tárgyalását péntek délután Szegeden tartották, ahol szintén nem jelent meg az alperes Márki-Zay. Talán azért, mert a Nagykovácsiban rendezett politikai fórumra készült, ahová – felvételeink bizonyítják – szolgálati autójával utazott el.

Ezek tükrében véleményünk szerint egyrészt megdőlt a polgármester azon, nem egyszer hangoztatott állítása, hogy a nem az önkormányzati tisztségével összefüggő programokra, hovatovább országos politikai jellegű rendezvényekre szigorúan saját járművel, saját költségén megy el. Másrészt a vásárhelyi választók joggal várják el, hogy tisztázza: vajon a helyi adófizetők pénzén építgeti-e pártját, a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, netán szabadsága ideje alatt használja a szolgálati autót?

Nagykovácsi kampányrendezvényen is szolgálati autóval járt Márki-Zay Péter

Nagykovácsi kampányrendezvényen is szolgálati autóval járt Márki-Zay Péter – a polgármester a vásárhelyi adófizetők pénzén fenntartott kocsival furikázik az országban.

Közzétette: Promenad – 2018. november 25., vasárnap

Így is, úgy is kellemetlen, mi több: vállalhatatlan. Vásárhely válaszra vár.

Nagykovácsi kampányrendezvényen is szolgálati autóval járt Márki-Zay Péter Nagykovácsi kampányrendezvényen is szolgálati autóval járt Márki-Zay Péter 2 Nagykovácsi kampányrendezvényen is szolgálati autóval járt Márki-Zay Péter 1 Nagykovácsi kampányrendezvényen is szolgálati autóval járt Márki-Zay Péter 5