Hegedűs: Márki-Zay bosszúja miatt még nem kapták meg a szőnyisek a Petőfi utcai épületet! 2

A polgármester négy hónapja nem adja át a Szőnyi iskolának a közgyűlés által megszavazott Petőfi utcai épületet – jelentette ki Hegedűs Zoltán, a vásárhelyi Fidesz-frakció vezetője pénteken.

– Egy politikai bosszúhadjárat helyszíne előtt állunk itt, a Petőfi utca 6. szám alatti iskolaépület előtt – kezdte sajtótájékoztatóját Hegedűs Zoltán. A fideszes képviselő felelevenítette: a város közgyűlése még a nyáron döntött úgy, hogy a megnövekedett tanulói létszám miatt ezt az épületet a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolának adja, mivel az kinőtte a Deák Ferenc utcai intézményét.

Hegedűs: Márki-Zay bosszúja miatt még nem kapták meg a szőnyisek a Petőfi utcai épületet!

– Ennek ellenére a Petőfi utcai épület csendes és üres. Márki-Zay Péternek augusztus 15-ig kellett volna átadnia azt, ez azonban nem történt meg, mivel négy hónapja adminisztratív és egyéb okokra, civil szervezetekre hivatkozva elodázza az intézkedést  – mondta a frakcióvezető. Véleménye szerint Márki-Zay azért nem tesz eleget a közgyűlési határozatnak, mert úgy van vele,

ahová az édesapja tudományos játszótere nem kerülhet, oda a szőnyis diákok se járhassanak.

– Márki-Zay Péter polgármesterségének a legnagyobb vesztesei az iskolás gyermekek és a szüleik – jelentette ki a politikus. Hozzátette, a városvezető ugyan egy szerződést átküldött a református egyházközségnek a költözéssel kapcsolatban, ez azonban teljesen ellentétes a korábban meghatározottakkal. A Fidesz-frakció ezért a következő közgyűlésre egy olyan szerződést terjeszt be, ami mindkét fél érdekeinek megfelel.

Hegedűs: Márki-Zay bosszúja miatt még nem kapták meg a szőnyisek a Petőfi utcai épületet! 1

Amennyiben ezt elfogadja a képviselő-testület, akkor a Szőnyi felső tagozata a második félévet már a Petőfi utcai épületben kezdheti el.

Fotók: Gémes Sándor