Szeviép

A károsultak jogi képviselője felhívta a figyelmet: Botka László szegedi szocialista polgármester Márki-Zay Péter mögött egyfajta új mozgalmat építve próbál visszatérni az országos politikába, ám „a régi bűnök árnyéka messzire vetül”.

Első fokon 5 és 6 év közötti letöltendő börtönbüntetést szabott ki a Szegedi Járásbíróság a Szeviép-ügy néven elhíresült csődbűncselekmény három vádlottjára, a cégcsoport három korábbi vezetőjére – erről a Promenad.hu is beszámolt a hét elején. A milliárdokkal meglopott több száz pórul járt kisvállalkozó jogi képviselője, Szabó Bálint a napokban előbb az Echo TV-ben, majd a Hír TV-ben kommentálta az ítéletet, illetve Lázár János azon nyilatkozatát, miszerint a vádlottak padján ott kellett volna ülnie Botka László szegedi MSZP-s polgármesternek és szövetségesének, Ujhelyi István EP-képviselőnek is.

Szabó Bálint úgy értékelt: a károsultakat képviselő jogászként üdvözlendő, hogy győzött az igazság. A városáért aggódó szegedi lokálpatriótaként viszont teljesen egyetért Lázárral, szerinte is valóban hiányzott a vádlottak padjáról a két szocialista politikus, akinek legalábbis a morális és politikai felelőssége egyértelmű. Ezt azzal indokolta, hogy Botka és Ujhelyi

„a Szeviép-ügy politikai haszonélvezője, az összes nagyberuházás kapcsán elvitték a politikai hasznot, újjáépült a város, miközben a tisztességesen dolgozó kisvállalkozók pénzét ellopták a szeviépes fiúk”.

Hangsúlyozta, a vádiratban szerepel, hogy az alvállalkozóktól ellopott „pénz egy részét szocialista haveroknak játszották át”.

Szabó Bálint

Hozzátette, bár Botka látványosan hárítani próbál, de tulajdonképpen „hazugságról hazugságra bukdácsol” a Szeviép-ügyben. „A régi bűnök árnyéka messzire vetül” – üzente Szabó Bálint, aki megjegyezte: még a kormányközeliséggel nem vádolhat HVG is úgy fogalmaz, a Szeviép-sztori „kínos lesz” Botka számára.

A jogász egyébként az első fokú ítéletet követően rögtön büntetőfeljelentést tett az illetékes ügyészségen az Ujhelyi István korábbi sofőrjének (jelenleg a szegedi önkormányzati repteret vezető személy) juttatott közel félmilliárdos kölcsönügylet kapcsán csődbűncselekmény, pénzmosás és bűnpártolás miatt. Mint mondta, bízik benne, a nap végén megbuknak a korrupt politikusok, börtönbe kerülnek a bűnözők, hogy mindenki megtanulja, a szerződéseket be kell tartani, az alvállalkozókat ki kell fizetni.

Szabó Bálint arról is beszélt az országos televíziók stúdióiban, osztja Lázár János a Promenad.hu-nak adott interjújában megfogalmazott véleményét, miszerint szervezett bűnözői körök vették át Szeged irányítását. A jogász kijelentette: egyfajta politikai-gazdasági maffia tartja fogságában a megyeszékhelyet. Úgy fogalmazott: immár legalább hét tagból áll „Botka László bővülő börtönválogatottja”, melyben megtalálható a VIP-parkolóügyben első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt alpolgármester, kabinetfőnök, címzetes főjegyző, a Szeviép-ügyben első fokon letöltendő börtönre ítélt hármas, „a polgármesterhez kötődő beszállítói kör három prominens szereplője”, valamint Czeglédy Csaba, Botka korábbi ügyvédje, aki immár másfél éve van előzetes letartóztatásban Szegeden.

Szabó Bálint azonban arra is felhívta a figyelmet: Botka László egyáltalán nem adta fel, hanem

„Márki-Zay Péter mögött egyfajta új mozgalmat építve próbál visszatérni az országos politikába”.

Tekintsék meg az Echo TV és a Hír TV videóját!