Kenőpénz

Részletes nyilatkozatot tett a hatóságnak Szabó Balázs.

Meghallgatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tegnap Szabó Balázs volt jobbikost, valamint Tényi István közbejelentőt a párt zavaros pénzügyei ­miatt tett feljelentéseik kapcsán.

Lapunk megkeresésére a szekszárdi Jobbik-szervezet volt elnöke elmondta, meghallgatásán az adóhatóság rendelkezésére bocsátotta azoknak a neveit, akiktől további információi vannak a párt pénzügyeiről.

– Több regionális igazgató nevét, elérhetőségét is megadtam. Ők nagyjából ugyanakkora pénzek felett diszponáltak, el tudják mondani, hogy kiknek adták tovább az összegeket, kik voltak a befizetők, akiket aztán a NAV is meghallgathat – mondta a politikus. Hozzátette, Kisberk Szabolcs, a jobbikos N1 TV volt főszerkesztője is jelezte idézhetőségét. Szabó állítása szerint Kisberk konkrét bizonyítékokat is fel fog tárni a hatóságnak, amennyiben beidézik.

– Elmondtam továbbá, hogy én is befizető voltam, ezt bizonyítottam is, és elmondtam, hogyan zajlottak ezek a befizetések – tette hozzá. Szabó szerint a Jobbik még mindig nem érti, hogy nem az ő személye a fontos, hanem az, hogy mi lesz azzal a sok százezer nemzeti érzelmű szavazóval, akiket kihasznált és elárult.

– Engem feljelentett a Jobbik. Felvetődik, hogy akkor most minden egyes nemzeti érzelmű szavazót be fognak perelni, mert nem hajlandó asszisztálni a párt ámokfutásához? – tette fel a kérdést.

Ismert, Szabó Balázs azért tett feljelentést, mert tudomására jutott, hogy a Jobbik feltehetően Simicska Lajostól úgy kapott pénzt, hogy azt Szabó Gábor pártigazgató a regionális igazgatókon keresztül juttatta el a tagokhoz, akiknek kisebb összegekben kellett befizetni a pénzeket a Jobbik kasszájába.

Tényi István azután tett bejelentést az ügyészségen, hogy Kisberk Szabolcs milliós feketepénz-forgalomról beszélt a Jobbik médiaalapítványánál.

Forrás: magyaridok.hu