Vásárhelyen és Makón is várják szűrésre a férfiakat

November 24-én (szombaton) reggel nyolc és délután négy óra között egészségszűrésekkel várják a maroslelei lakosokat a Makói Egészségfejlesztési Iroda munkatársai a helyi faluházban (Maroslele, Szabadság tér 5.).

A résztvevők vércukorszint-, koleszterinszint-, testsúly-, testmagasság- és testtömeg index-mérésen, érszűkület- és anyajegy vizsgálaton, a 40 év fölötti nők csontsűrűség mérésen, a 40 év feletti férfiak pedig a prosztata megbetegedések rizikószűrésén vehetnek részt.

A létszámtervezésre való tekintettel a programra előzetes regisztráció szükséges, részvételi szándék jelzése és további információk kérhetők a 62/256-064 telefonszámon.

Az maroslelei szűrőnapot az „Humán szolgáltatások fejlesztés térségi szemléletben” (EFOP-1.5.3-16-2017-00025) elnevezésű projekt keretében rendezik, melynek egyik legfőbb célkitűzése, hogy a Makói Kistérségben élő emberek minden segítséget, támogatást megkapjanak az egészséges életmód kialakításához, illetve a betegségek megelőzéséhez és egészségük megőrzéséhez.