Több vásárhelyi követte Hegedűs fórumát, mint a polgármesterét? 1

Erősen kezdett Hegedűs Zoltán első videós fóruma.

Élő videós bejelentkezéssel állt a nyilvánosság elé Facebookon hétfőn este Márki-Zay Péter és Hegedűs Zoltán is. Nézzük a számokat és azt, milyen következtetést lehet ebből levonni. (a számok azóta nyilván mindkét videónál emelkedtek)

A polgármester videóját kedd reggelig 8300-an, Hegedűsét 5900-an látták.

Több vásárhelyi követte Hegedűs fórumát, mint a polgármesterét?

A polgármesterhez 493, a Hegedűs videóhoz 153 hozzászólás érkezett.

Több vásárhelyi követte Hegedűs fórumát, mint a polgármesterét? 1

Van azonban egy adat amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Márki-Zay Péter nem titkoltan országos politikai ambíciói (nemrég hozta létre a Mindenki Magyarországa Mozgalom névre hallgató pártját) révén (is) 43 ezer, míg Hegedűs Zoltán (az országos médiában sem szerepelve) közel 4300 követővel rendelkezik, tehát tízszer kevesebbel. A Fidesz képviselőjének a lényegesen kisebb országos ismertség mellett, Facebook oldala is jóval később indult, ráadásul neki ez volt az első, élő esti videója, mely egyfajta beszélgetős, fórumként működött.

Ha tekintjük, már pedig ez nem tilos, a lájkolók és a hozzászólók hovatartozását – lakóhelyileg – ott egyértelműen az látszik, Márki-Zay Péternél ez nagyobbrészt vidéki, az ország más területein élőket mutat. A legtöbben csak egy üdv Kaposvárról, Budapestről, Salgótarjánból, jó estét, helló, nézem hozzászólással jelzik jelenlétüket. A listában hosszasan kell lapozni ahhoz, hogy közös ismerőssel rendelkező hozzászólót találjunk. Hegedűs Zoltán videójánál pedig szinte keresni kell azt, aki nem vásárhelyi, vagy nincs helyi kötődése.

Joggal merülhet fel, hogy Hegedűs videóját és beszélgetését Fekete Ferenccel több vásárhelyi nézte mint Márki-Zay Péter monológját? Ha darabszámot tekintve esetleg nem is, arányaiban azonban mindenképpen – tekintve a nagyságrendi, tízszeres követőszám különbséget.

Forrás: vasarhely24.com