101 pontot dobott a Kosársuli a Győrnek

A Vásárhelyi Kosársuli csapata az NB I/B Zöld csoportjában zseniális, 79-67-es győzelmet aratott vasárnap az Óbuda otthonában – a sikernek köszönhetően pedig holtversenyben élre állt a bajnokságban. A képi illusztráció.

Vasárnap az Óbudai Kaszások otthonában lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 9. fordulójában. A mérkőzést megelőzően a vendéglátó a harmadik, míg a vásárhelyi cspaat a második helyet foglalták el a bajnokságban.

Az Óbuda mindössze egyszer vezetett a találkozón – rögtön a kezdés után, 4-2-nél, és azt is mindössze egy perc erejéig! A rendkívül koncentráltan, jól játszott Tóth Tamás csapata mind védekezésben, mind támadásban, ehhez társultak kiváló egyéni teljesítmények is.

Az első negyedben nagyon elemében volt a kezdőötös, kiemelkedett Molnár Bence, Vas Péter és Bálint Erik játéka. Pillanatok alatt ellépett a Kosársuli a picit életlen Kaszásoktól, a lerohanásnak hála tíz perc után már tizenhárom pontos előny (25-12) volt a vásárhelyieknél!

Molnár pontözönével gyakorlatilag úgy tűnt, szűk fél meccs alatt eldőlt a győzelem sorsa. Volt azonban visszaút az Óbudának, Bencsik, Takács és Ondima vezényletével a második negyed végét és a harmadik negyedet nagyon megnyomták, a kisebb Kosársuli-rövidzárlat által a 26. percben egy pontra zárkóztak a Kaszások (47-48).

Pavlovic és Varga mozzanatai következtek, a sikeres közeliknek hála a végjátékra hétpontos előnnyel fordulhatott a Kosársuli. Ott pedig aztán egy pillanatig nem forgott kockán, ki az „úr a háznál”: Molnár, Vas és Varga megszórta magát, a védekezés remekül működött, ezáltal egy nyugodt, stabil, magabiztos győzelmet aratott a csapat, összességében kiváló játékkal.

A 79-67-es végeredmény (valamint a Baja egri veresége) pedig azt jelenti, hogy ha csak holtversenyben is (a Kosársuli pontaránya rosszabb, mint a Bajáé), de a tabella élén áll a vásárhelyi csapat!

NB I/B Zöld csoport, 9. forduló:

Óbudai Kaszások-Vásárhelyi Kosársuli 67-79 (12-25, 15-16, 28-21, 12-17)

Óbuda, Kaszások Sportcsarnok. Vezette: Jurák, Major, Szilágyi
Óbuda: Ondima 11/3, Molnár 15/6, Bencsik 16/9, Jenei 2, TAKÁCS 12/3.
Csere: Reiter 2, Keresztesi 7/3, Meleg -, Farkas 2.
Vezetőedző: Saeed Armaghani
Kosársuli: MOLNÁR 22/3, Kovács -, Kelemen -, BÁLINT 13/3, VAS 19/9.
Csere: Béres 2, Pavlovic 9, Börcsök -, Varga 14.
Vezetőedző: Tóth Tamás-
Tóth Tamás vezetőedző: „Koncentrált játékkal sikerült bravúrgyőzelmet elérnünk a rangadón egy erős ellenfél otthonában. Gratulálok a csapatnak!”

Az U20-as csapatnak nem jött össze a győzelem, az Óbuda 85-61-re nyert végül, így tovább folytatódik a vásárhelyiek rossz szériája.

November 24-én az Eger látogat a Hódtói Sportcsarnokba.