Megvan a Boxing Gym első nemzetközi ökölvívó aranya

A hétvégén Zágrábban hat nemzet részvételével megrendezett tornán a vásárhelyi Kovács Pál magabiztosan nyerte súlycsoportját a magyar csapat tagjaként.

Horvátország csaknem összes klubja mellett a szlovén, szerb, román, német és a magyar válogatott legjobbjai vettek részt a hétvégén Zágrábban megrendezett nemzetközi ökölvívó tornán. Hazánkból a Vasas két versenyzője, Harcsa Zoltán és Fodor Milán, a kőszegiek kiválósága Hámori Ádám, a KSI legjobbjai, valamint Hódmezővásárhelyt is képviselve, a Boxing Gym Vásárhely reménysége, Kovács Pál és mestere Tóth Károly Zsolt.

Kovács Pál súlycsoportjában heten indultak, az első napon erő-nyerő ágra került, rögtön az elődöntőben bokszolhatott, ahol egy kellemetlen hazai, horvát fiút kapott, de meggyőző fölénnyel verte. A döntőben egy még keményebb szlovén ellenfél indult a ring másik sarkából, de őt is legyűrte.

Megvan a Boxing Gym első nemzetközi ökölvívó aranya 1

Tóth Károly Zsolt vezetőedző elmondta: más technikájú és bokszkultúrájú ellenfelekkel találkozhattak, mely terület még kicsit szokatlan számukra, de az összecsapások kiváló alapot biztosítanak a továbbiakhoz, elsősorban a hamarosan kezdődő magyar bajnoksághoz.

A magyar delegációt Balzsay Károly, a férfi válogatott szövetségi kapitánya vezette, aki elégedett volt a magyar versenyzők teljesítményével.