Mindenki Magyarországa Mozgalom

A hétvégén zászlót bontott a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Az n+egyedik kormánykritikus formáció elnöke Márki-Zay Péter, soraiban több bukott balliberális politikus is feltűnik.

Kibújt a szög a zsákból, az országos politikai porondra tört Hódmezővásárhely celeb polgármestere. Márki-Zay Péter – aki az elmúlt hétvégét is Vásárhely ügyeinek intézése helyett országos politikai szervezkedéssel töltötte – vasárnap jelentette be, hogy megtartotta első hivatalos ülését a Mindenki Magyarországa Mozgalom nevű vadiúj ellenzéki alakulat, melyet a városvezető és unokatestvére, az LMP-ből is kipottyant Hadházy Ákos „családi vállalkozásban” hozott tető alá a balliberális médiaügyvéd, Magyar György bábáskodása mellett. Az egyesület székhelye sem más, mint a celebügyvéd fővárosi irodája.

„Soha ne mondd, hogy soha”

– ezt pedig már Márki-Zay válaszolta a minap az ATV-n arra a kérdésre, hogy párttá alakul-e, és ha igen, mikor a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Éppen ezért az országos politikai életben és médiában tényként kezelik, hogy valójában egy mozgalomból/egyesületből kinövő új ellenzéki pártot alapított és elnököl Márki-Zay.

Mindenki Magyarországa Mozgalom

A Fidesz-ellenes formáció alapítóinak, vezetőségének névsorát is nyilvánosságra hozta az elnök-polgármester. A listán számos többször bukott, balliberális (sok ex-LMP-s, korábban az MSZP-DK-Párbeszéd-Együtt által felkarolt vagy jelenleg is a Párbeszéd-frakcióban ülő) politikus található.

Íme, a díszes társaság:

– Márki-Zay Péter elnök
– Hadházy Ákos, az LMP egykori társelnöke, független parlamenti képviselő
– Ábrahám Júlia korábbi LMP-s politikus
– Bod Péter Ákos közgazdász, az MNB egykori elnöke, korábbi MDF-es honatya
– Elek István közíró, az MDF, a Heti Válasz és az LMP alapítója
– Kaltenbach Jenő volt ombudsman, az LMP, majd a Párbeszéd fővárosi képviselőcsoportjának egykori vezetője
– Kész Zoltán, az MSZP-DK-Párbeszéd-Együtt-Liberálisok-MoMa által támogatott volt országgyűlési képviselő
– Lengyel Róbert, Siófok jobbikos hátterű polgármestere
– Lukácsi Katalin, a KDNP-ből kilépett közéleti szereplő
– Magyar György balliberális médiaügyvéd
– Mellár Tamás közgazdász, a KSH egykori elnöke, a Párbeszéd parlamenti frakciójának tagja
– Üveges Gábor, a Gémesi György-féle Új Kezdet választmányi elnöke

Az Origo.hu által az „új Gulyás Márton”-nak elnevezett Márki-Zay pártja megtalálni véli a kormánypártok elleni csodafegyvert, ami nem más, mint az évek óta mantrázott és elcsépelt: ÖSSZEFOGÁS.

Márki-Zayék első célja, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon „minden településen egy hiteles polgármester-jelölt és őt támogató képviselőjelöltek” álljanak szemben a Fidesz-KDNP jelöltjeivel. A Mindenki Magyarországa Mozgalom ezért azonnal be is szólt az ellenzéki pártoknak. Szerintük „azok, akik széles körű egyeztetés nélkül saját jelölteket indítanak, maguk is hozzájárulnak a korrupció és a megfélemlítés rendszerének fennmaradásához.”

Emlékezetes, a vásárhelyi városvezető korábban is kinyilatkoztatta, véleménye szerint aki nem kér az egységes ellenzéki összefogásnak címkézett Hazafias Népfront-szerű vagy szivárványos összeborulásból, az konkrétan: áruló.

Fotók: Márki-Zay Péter Facebook-oldala