Jótékonysági összefogás a Csodaházért

A hagyományteremtő adventi jótékonysági akció célja, hogy egy 1,5 millió forint értékű, a mozgásszervi rehabilitációt segítő eszközt vásároljanak. A hódmezővásárhelyiek pénzbeni felajánlásait várják.

A Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének hódmezővásárhelyi csoportja, a Johannita Segítő Szolgálat hódmezővásárhelyi szervezete, a Belvárosi Szentháromság Plébánia, a Szent István Király Plébánia és az Ótemplomi Református Egyházközség hagyományteremtő szándékkal karácsonyi jótékonysági akciót szervez. A részletekről hétfőn a Belvárosi Katolikus Plébánián számolt be Kószó Péter, a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Johannita Segítő Szolgálat Dél-Kelet Magyarországi csoport elnöke, Árva László, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöke, Németh László esperes-plébános és Bán Csaba református lelkész.

Kószó Péter elmondta, a hagyományteremtő adventi jótékonysági akció célja, hogy az abban részt vevő szervezetek minden esztendőben a rászorulók egy kiválasztott csoportjának segítséget tudjanak nyújtani, illetve ennek kapcsán adakozásra hívják fel a közösség jó szándékú tagjait. Hiszen – mutatott rá – az összefogásban az erő!

Az idei évben az újvárosi Csodaház Foglalkoztató Napközi szociális intézményt kívánják támogatni egy a mozgásszervi rehabilitációt segítő, 1,5 millió forint értékű eszköz beszerzésével. Ez a berendezés hatalmas előrelépést jelenthet a Csodaház ellátottjainak életében. A Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány elnöke úgy fogalmazott, dicséretes munka folyik a szociális intézményben, a legkiválóbb szakemberek a legmélyebb empátiával rehabilitálják a 16 ellátott gyermeket és fiatal felnőttet, igazán rászorulnak a vásárhelyiek jóindulatára.

Németh László esperes-plébános a nagyszerű kezdeményezés kapcsán Árpád-házi Szent Erzsébet örökségére hívta fel a figyelmet. A legismertebb magyar szentet éppen ma ünnepli a katolikus anyaszentegyház. Szent Erzsébet 24 évet élt, mely idő alatt a szolgáló szeretetet testesítette meg.

– Hagyományteremtő akciónkkal idén azt is szeretnénk elérni, hogy a Csodaház fiatal ellátottjai a mindennapok keresztje mellett a közösség szeretetét is érezzék

– fogalmazott.

Jótékonysági összefogás a Csodaházért

A kezdeményezéshez csatlakozó szervezetek nemcsak egymással akarnak összefogni, de a Csodaház dolgozóival, az ellátottakkal és családjaikkal is – egészítette ki Bán Csaba. A református lelkész szerint fontos, hogy ezúttal nem távoli vidékekre irányul a segítség, hanem a körtöltésen belül marad, azaz a helyi közösség egy csoportjának nehézségeire figyelnek oda a vásárhelyiek.

– Ezen embertársaink küzdelme példaértékű, tulajdonképpen olimpiai bajnoki címmel ér fel. Éppen ezért arra törekszünk, hogy egyrészt további erőt adjunk nekik, másrészt erőt is merítsünk belőlük

– foglalta össze gondolatait.

„Együtt menni fog!” – a hagyományteremtő összefogás jelmondatát ismertette Árva László, aki szerint adventkor a jóakaratú emberek, a jóakaratú vásárhelyiek együtt rengeteget tehetnek a rászorulókért.

A jótékonysági akció szervezői pénzbeni adományokat várnak az alábbi bankszámlaszámra:

Kapcsolat Központ számlaszáma: 11500092-11082211 (TakarékBank) 
A megjegyzés rovatba kérik feltüntetni: Együtt menni fog!

Fotók: Gémes Sándor