Különleges francia bort is kóstoltak a Nyugi Bárban

Mintegy negyven vendég vett részt az újborkóstoláson, ahol az italokhoz illő ételeket is felszolgáltak a résztvevőknek.

– Az újboroknál éppen az a kihívás, hogy nem ismerjük őket, ezért nem könnyű megteremteni az ételekkel a harmóniát. – tudtuk meg Fodor Krisztiántól, aki a borokhoz illő ételeket készítette a Nyugi Bár újborkóstolására.

A chef hozzátette: a mostani estén nagyon figyeltek arra, hogy minél szezonálisabb legyen a menü, ezért került az alapanyagok közé a gomba, burgonya, vagy éppen a hagyma.

A kínált borok közül külön érdekesség volt a francia beaujolais, amelyet, mint Fodor Krisztiántól megtudtuk, Budapesten kívül nem is nagyon szoktak kóstoltatni, így ez az este igazi kuriózuma lett.

– Az utóbbi tíz évben megfigyelhető, hogy Magyarországon nő a borfogyasztás, és ami még ennél is fontosabb, hogy a minőségi borok felé tolódik. – mondta el portálunknak Pataki Andor.

A borkalauz szerint egyébként az ár sokszor félrevezető, egyáltalán nem biztos, hogy a drágák között van a legjobb, és az olcsó borok pedig rosszak.

Pataki Andor hangsúlyozta: az újborokat például a borászok arra szánják, hogy egy-két év alatt elfogyasszák őket, ebben a kategóriában kicsivel ezer forint feletti áron is nagyon jókat lehet kapni.

Különleges francia bort is kóstoltak a Nyugi Bárban 1

Forrás: makohirad.hu