Makón dedikált Lőrincz L. László 1

Vagy ha úgy tetszik: Leslie L. Lawrence. Egymásnak adták a kilincset rajongók a könyvesboltban. Magyarország egyik legnépszerűbb írója túl a 90 köteten is évente két regényt ad ki.

– A tudományos népszerűsítésnek az egyik átka, hogy tulajdonképpen nem nagyon szórakoztató – vallja be Lőrincz L. László, akinek eredeti foglalkozása Kelet-kutató. Éppen ezért ő évtizedekkel ezelőtt úgy döntött, hogy másképpen csinálom a népszerűsítést, izgalmas, kalandos történetekkel, annak a világnak a kultúrájáról, amit nagyon szeret.

– Ha elkezdek a tibeti kultúráról írni egy népszerűsítő könyvet, akkor kevesen olvassák, akármilyen könnyedén is van megírva. A szakemberek számára, vagy érdeklődők számára élvezhető, de az ezen a területen nem képzett olvasóknak nehezen emészthető – mondja, hozzátéve: attól függetlenül, hogy a könyveit kalandregényként olvassák, nagyon sokat lehet tanulni belőle a kultúrákról is.

Ám nem csak ilyen történeteket, hanem fantasztikus regényéket is ír, sőt, a Lőrincz L. László nevet ezekhez használja, míg a kolostori vagy kalandregényekhez a Leslie L. Lawrence-t.

– Amikor elkezdtem, még ennek a két iránynak nem volt ugyanaz az olvasótábora, és azt szerettem volna, hogy ha valaki meglátja a könyvemet egy kirakatban, akkor már a név alapján be tudja azonosítani, hogy mit várhat. – tudtuk meg az írótól.

Makón dedikált Lőrincz L. László

Lőrincz L. László egyébként nagyon feszes tempót diktál még lassan száz könyvhöz közeledve is, évente kettő új történettel jelentkezik, vagyis fél év telik el az első betűtől a nyomdába kerülésig. Ez pedig még saját bevallása szerint is nagy fegyelmezettséget kíván meg tőle, de mint kiderült, tervekből még van bőven.

A makói dedikálásán is látszott, hogy rengetegen szeretik műveit, sorban jöttek hozzá a rajongók a Könyvbutikba, akiknek nem csak hozott, vagy ott vásárolt könyveit írta alá, hanem bárki mellé odaállt egy közös fotóra is.

Forrás és fotók: makohirado.hu