Rettenetesen szemetes a kerékpárűt oldala

Nagy szeméthalmok váltak láthatóvá, a lomb lehullása miatt a Vásárhely-Székkutas közti kerékpárút városi, az ATEV-ig tartó szakasza mellett.

Igencsak ötletesek azok a vásárhelyiek, akik a saját szemetüket akarják illegálisan elhelyezni a város területén. A számos illegális lerakó ellen sziszifuszi küzdelmet folytat évtizedek óta a város, s úgy néz ki, hogy vesztésre áll. Újabb helyszínre derült ugyanis fény.

Rettenetesen szemetes a kerékpárűt oldala 1

Van itt minden, a rossz vödörtől a műanyag zacskóig.

Ahogy lehullott a lomb, úgy derült fény arra – mint olvasóink felhívták rá a figyelmet -, hogy valakik háztartási hulladékkal árasztották el a Vásárhely és Székkutas közötti kerékpárutat mellett területet. Nem ment messzire a várostól, hiszen a hulladékhegyek a várostáblától az ATEV felé tartó szakaszon láthatók, közvetlen a bicikliút melletti, mélyebb területen.

Rettenetesen szemetes a kerékpárűt oldala 2

A palackokat sem a nyulak vagy az őzek dobálták ide.

Egyik olvasónk szerint aki kerékpárral vitte ki, s dobta el ott a konyhai szemétjét, biztosan olyan ingatlanban papíron lakatlan ingatlanban él, így nem kell részt vennie a kötelező szemétszállításban. A hulladékot pedig nyáron nem tudta eltüzelni, így ide rakta le. És az is valószínű, hogy valahol a környéken lakik, hiszen nem nagyon valószínű, hogy kilométereket utazott volna a szeméttel.