Eddigi legnehezebb meccsére készül a HLKC

A bajnokaspiráns Gyulával találkozik szombaton a Hódmezővásárhelyi LKC. Az NB II Dél-keleti csoportjának rangadóján két veretlen együttes feszül egymásnak, az esélyek a hazaiak mellett szólnak, de nem kérdés, hogy bízunk a meglepetésben!

Hét fordulót követően hibátlan a Hódmezővásárhelyi LKC mérlege az NB II Dél-keleti csoportjában. A lányok legutóbb a Csorvási SK-t fektették két vállra, szombaton azonban minden eddiginél komolyabb ellenféllel nézhetnek szembe Ádász Diáék. A célállomás Gyula, az ellenfél pedig szintúgy veretlen, ráadásul ők már 9 meccsen vannak túl.

„A Gyula tűnik bajnokság a legerősebb csapatnak, rettentő rutinos játékosok alkotják. Azt gondolom, hogy két különböző stílus fog összecsapni. A mi fiatalabb és esetleg dinamikusabb csapatunk fog játszani egy rutinos, minden hájjal megkent, rutinos játékosokkal felálló csapattal. Nem lesz egyszerű a dolgunk. Ha a realitást nézem, főleg, hogy a Gyula hazai pályán játszik, akkor mindenképpen ők az esélyesebbek” – fogalmazott Dankó Ervin vezetőedző.

A gólerős gyulaiak 310 gólnál tartanak, ezek megszerzésében Szabó Renáta és Lukoviczki Beáta jeleskedett leginkább. Utóbbi játékos leginkább a hetesek értékesítésével tornázta fel a szóban forgó mutatót. Igaz ezen a téren a vásárhelyiek mutatója sem rossz. Hét meccsen 226 gólt vágtak Dankó Ervin lányai. Az átlagot vizsgával ebben a mutatóban a Gyula egy kicsivel erősebb a Vásárhelynél 34,5 gól/meccs a hétvégi házigazda mérlege, a vásárhelyi 32,2 meccsenkénti gólátlaggal szemben.

Viszont, ha maradunk a statisztikai elemzésben, akkor a kapott gólok számában a HLKC jobbnak mutatkozik. Az Ádász és Áncsán őrizte kapuban elsüllyesztett gólátlag 20,7. A Gyula esetében a kapott gólátlag 24,7. Persze ezek az érdekességek, a rutin mindenképpen a Gyulasport mellett szól. A bajnokaspiráns csapat nagyon elemében van, ám butaság volna a részükről leírni a Vásárhelyt. A lányok már több alkalommal bizonyították, hogy mire képesek az idei szezonban. Bízunk benne, hogy most is valami hasonlóra van kilátás és az oroszlán bajsza nem marad érintetlen.

Forrás: oldalvonal.hu