Idén Hódmezővásárhely adott otthont az őszi országos óvodai szakmai napnak 18

„Ideje van” címen futott a ma megrendezett őszi országos óvodai szakmai nap Hódmezővásárhelyen. A konferencián az ország több tucat város több tucat evangélikus óvodája képviseltette magát.

– A magyarországi Evangélikus Egyháznál egy fajta hagyomány, hogy az ország evangélikus óvodái – amelyből közel harminc van már – egy nevelési évben kétszer találkoznak egy-egy szakmai nap keretén belül. Idén nagy megtiszteltetés ért bennünket azzal, hogy városunk adhatott otthont a több előadásból álló sorozatnak. Békéscsabától, Veszprémen, Orosházán át és Budapestig mindenhonnan érkeztek hozzánk óvodapedagógusok – mondta Benséné Sándor Erzsébet, a hódmezővásárhelyi Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda vezetője.

Idén Hódmezővásárhely adott otthont az őszi országos óvodai szakmai napnak 1

A több, mint száz fős rendezvény támogatója többek között az Evangélikus Intézet volt, amely segített a program összeállításában is.

Idén Hódmezővásárhely adott otthont az őszi országos óvodai szakmai napnak 3

A vendégeket Gáspárné Vágási Julianna, az EPSZTI igazgató helyettese köszöntötte. Azt kívánta, hogy a résztvevők szakmai napja teljen hasznosan, és az ott elhangzottak maximálisan beépíthetőek legyenek nemes, óvodapedagógusi hivatásukba.

Idén Hódmezővásárhely adott otthont az őszi országos óvodai szakmai napnak 10

Márki-Zay Péter polgármester hangsúlyozta a pedagógusok fontos szerepét, amely többek között a gyermekek nevelését, oktatását és az egymás körülményeitől való független elfogadást szolgálja. Hozzátette: a vallásos keretek köré épült intézményeknél nem utolsósorban az Isten szeretetének ismertetése kell, hogy legyen a fő cél.

Idén Hódmezővásárhely adott otthont az őszi országos óvodai szakmai napnak 11

A három előadásból álló konferencia előtt Nagy Ervinné evangélikus lelkész tartott reggeli áhitatot majd az óvodások „Látta Isten, hogy ez nagyon jó” cím ünnepi műsorát nézhették végig az résztvevők.

Idén Hódmezővásárhely adott otthont az őszi országos óvodai szakmai napnak 8

Idén Hódmezővásárhely adott otthont az őszi országos óvodai szakmai napnak 14

Idén Hódmezővásárhely adott otthont az őszi országos óvodai szakmai napnak 15

Idén Hódmezővásárhely adott otthont az őszi országos óvodai szakmai napnak 16

Idén Hódmezővásárhely adott otthont az őszi országos óvodai szakmai napnak 17

Idén Hódmezővásárhely adott otthont az őszi országos óvodai szakmai napnak 18