Nem polgármesterként perelik, de hivatali autóval furikázik Márki Zay Péter

Hódmezővásárhely polgármesterét aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet elkövetett rágalmazás miatt perelte be Szabó Bálint. Saját állítása szerint mint magánszemélyt, nem mint polgármestert, Márki-Zay Péter mégis hivatali autóval, közpénzen érkezett a Makói Járásbíróságra. Szerinte ez rendben is van így, bár lehet annyira mégsem, mert visszafelé már az ügyvédje autójával hajtottak el valahová – írja a Makóhiradó.

– Tíz éves munkásságom alatt senki nem engedte meg magának azt a pofátlanságot, még Botka László polgármester sem, pedig volt vele számos vitám, hogy engem többszörösen elítélt bűnözőnek nevezzen, és ezzel megrágalmazzon – mondta el Szabó Bálint a Makói Járásbíróságon tett Márki-Zay Péterrel közös meghallgatásuk után.

A jogász feljelentést is tett aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet elkövetett rágalmazás miatt, ennek az ügynek volt ma egy állomása Makón, ahol a bíróság a két fél kibékítésére tett kísérletet.

Nem polgármesterként perelik, de hivatali autóval furikázik Márki Zay Péter 1

– Én elmondtam, hogy amennyiben a politikai véleményem megbántotta Szabó urat, akkor természetesen ezért elnézést kérek, ő fenntartotta a vádat, hogy itt tényállításról volt szó, és én lejárattam – mondta el Márki-Zay Péter, miután kijött a bíróságról, hozzátéve, hogy továbbra is fenntartja, ezt politikai véleményként mondta.

Érdekes azonban, hogy míg Szabó Bálint állítása szerint magánemberként tett állítása miatt áll majd a bíróság elé a hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter az önkormányzat autóját és sofőrjét használta arra, hogy áthozzák Makóra egy magánvádas eljárásra, vagyis közpénzen fuvaroztatja magát egy olyan ügyben, amihez Szabó Bálint szerint semmi köze az önkormányzatnak.

A polgármester a Makó Híradó arra a kérdésére, hogy ez szerinte rendben van-e így, azt válaszolta, hogy szerinte ez a hivatali működésének a része, ugyanúgy, ahogyan „én most a munkaidőmben itt vagyok”. A polgármestert azonban látszott, hogy nagyon felbosszantotta az egyébként teljesen jogos újságírói kérdés, annyira, hogy pár perc múlva visszajött Szabó Bálint sajtótájékoztatója közben.

Nem hagyta, hogy a sajtó képviselői kérdéseket tegyenek fel a jogásznak, és újra a menetrendszerű vádaskodásba kezdett, azt állítva, hogy „gyakorlatilag eddig a város valamennyi polgármesterét hozták hasonló tárgyalásokra, sőt a Fidesz helyi elnökét is” (ennek utána fogunk majd járni, mert szinte biztos, hogy ez ebben a formában egy újabb hazugság – a szerk).

Nem polgármesterként perelik, de hivatali autóval furikázik Márki Zay Péter 2

Márki-Zay Péter ezután szóváltásba keveredett Szabó Bálinttal is, aki a szintén ott lévő ügyvédjét (meglepetés: Litresits Andrást, aki egyben Szabó Bálint szerint Czeglédy Csabát és Botka Lászlót is képviseli), inkább arra kérte, javasolja a polgármesternek, hogy „jogában áll hallgatni”, Márki-Zay Péter ugyanis ismét több olyan állítást tett, ami miatt rágalmazásért be lehet perelni.

A „hivatali autó-gate” azonban mégsem lehetett annyira kimagyarázható úgy tűnik, mert a polgármester az ügyvédje autójába szállt be, és elhajtottak valahová, talán vissza Hódmezővásárhelyre (nem mintha ez sokat számítana, miután az autó és a sofőr közpénzen jött Makóra, így nyilván úgy is fog visszamenni, hacsak nem repül, vagy teleportál, de ez utóbbinak még talán nincs kidolgozva a technológiája).

Valószínűleg ezzel az akcióval csak azt akarta elkerülni Márki-Zay Péter, hogy megörökítse a sajtó, hogy beszáll a hivatali autóba és elmegy (spoiler: a sajtó nem hülye, már megvolt MINDENKINEK, ahogy megérkezik, szóval tökmindegy lett volna).

Arra mindenesetre nagyon kíváncsiak leszünk, hogy amennyiben a magánvádas eljárás tárgyalásaira járkálást Márki Zay Péter „a hivatali működésének a részeként” tekinti a “munkaidejében”, akkor legközelebb is így jön-e majd Makóra, vagy máshová, ahol éppen beperelik?

Fogadjunk, hogy nem?

Forrás és fotók: makohirado.hu