Blogstar: Így manipulál Márki-Zay Péter

Egy vásárhelyi olvasónk véleménye a városban kialakult helyzetről, a polgármester legújabb ötletéről, a Biszku Béla-díjról.

Márki-Zay kiérdemelte a Biszku Béla-díjat

Tud-e még a gyűlöletkeltés magasabb fokára lépni Hódmezővásárhely polgármestere annál, hogy Biszku-díjakat akar osztogatni? Azt tudjuk, hogy Márki-Zay Péter szerint 2 millió 800 ezer Fidesz-szavazó Biszku Bélaként jár köztünk, hiszen erről már az országgyűlési kampányban beszélt. Most pedig ahelyett, hogy városa fejlődésével foglalkozna, az 1956 utáni megtorlásban főszerepet játszó kommunista politikusról elnevezett „díjjal” ejt újabb szégyenfoltot Hódmezővásárhely becsületén.

November 10-én maroknyian tüntettek a Kapcsolat Központ vezetője, Bálint Gabriella ellen. A képviselőként is dolgozó szociális szakember süteménnyel és kávéval várta a demonstrálókat, akik beszédet is mondtak, melyet Bálint Gabriella végighallgatott. Azonban amikor ő akart válaszolni, akkor erre már nem kapott lehetőséget. Belefojtották a szót. Márki-Zay Péter támogatóinak ez a szólásszabadság.

Biszku neve szitokszó Magyarországon. A forradalom utáni kegyetlen bosszú, az önkényuralom és a véres visszarendeződés jelképe. Százak kivégzésében és ezrek elüldözésében felbujtó és tettes egyaránt. Márki-Zay Péter szerint több mint 13 ezer hódmezővásárhelyi polgár Biszku Bélaként él köztünk. Úgy gondolja, hogy azokat, akik nem rá húzták be az ikszet februárban, közmegvetésnek kell kitenni. Tüntetéseket kell szítani ellenük. Egy vérszomjas, kivégzéseket követelő kommunistáról díjat nevez el és megvadult Néróként akarja osztogatni a neki nem tetszőknek, akiket odavetne az őrjöngő tömeg elé. Márki-Zay Péternek ezt jelenti a demokrácia és a szeretet hatalma.

Vajon mikor ébred rá Hódmezővásárhely MZP-hívő része, hogy az a 13 ezer ember, aki nem a regnáló polgármestert élteti, szintén teljes jogú polgárai a városnak? Ugyanazok, akikkel évtizedek óta rokoni, baráti, jószomszédi viszonyt ápoltak és építették Vásárhelyt. Ugyanazok, akik február 25. előtt békében éltek egy fejlődő városban velük együtt.

Mióta a béke híve az, aki hetente tüntetéseket szervez?

Ez lenne a Mindenki Magyarországa, Márki-Zay Péter mozgalmának ars poetica-ja? A Napnál világosabb, hogy Márki-Zay Péter számára Hódmezővásárhely békéje, nyugalma és fejlődése nem cél. Neki Hódmezővásárhely csak eszköz. Ugródeszka egy újabb disszidálás előtt.