Migránsok

A legújabb statisztikai adatok alapján a Németországban elkövetett nemi erőszakok kétharmada migránsokkal vagy migráns hátterűekkel hozható összefüggésbe.

Annak ellenére, hogy a német hatóságok megpróbálják eltitkolni a migránsok által elkövetett bűncselekményeket, a sajtóban most mégis kiszivárogtak az adatok.

A Tagesschau, az ARD regionális közmédiumokat tömörítő társaság híradója hozta nyilvánosságra a számokat. A külföldiek főleg a nemi erőszak terén magasan felülreprezentáltak.

Tavaly az egyéni jellegű szexuális bűncselekmények 67,1%-át migránsok, vagy migráns hátterűek követték el. Ez az arány 2016-ban 67,8% volt.

A csoportos nemi erőszakokat többségében szintén nem németek követik el. 2017-ben az ilyen jellegű támadások 52,2%-a kapcsolódott migránsokhoz, míg 2016-ban ez az arány 53,6% volt.Az utóbbi két évben a Tagesschau információi alapján látványosan megnőtt a szíriai, az afgán és az iraki állampolgárságú erőszakolók száma. Ez egyértelműen a 2015-ben kirobbant migrációs válsággal magyarázható.Tavaly a szexuális bűncselekményekkel gyanúsítottak 40%-a 21 év alatti, 60%-a pedig 25 év alatti férfi volt.

A bejelentett nemi erőszakok száma az országban egyébként csökken. Tavaly 122 ilyen egyéni jellegű esetet regisztráltak, míg 1990-ben 147-et.

Az elkövetők között akkor 43,9% volt a külföldiek aránya, ez egyértelmű növekedést jelent. A csoportos nemi erőszakok száma viszont nő, 2017-ben 258 volt regisztrálva, míg 1990-ben csak 111. Az újraegyesítés évében az elkövetők 41,3%-a volt külföldi származású.

Németországban a migránsok és a migráns hátterűek aránya 20% körül van. Arról viszont nincsenek információk, hogy a szexuális jellegű bűncselekmények hány százalékát nem jelentik be.

Forrás: origo.hu