Vásárhelyen és Makón is várják szűrésre a férfiakat

Legyen gyorsabb a prosztataráknál! Szűrőprogram az Egészségfejlesztési Irodákban.

November világszerte a prosztatarák megelőzésének hónapja. Sok férfi ilyenkor úgy fejezi ki szolidaritását és elkötelezettségét a prosztatarák megelőzése mellett, hogy ebben a hónapban a No shave November mozgalom jegyébe nem borotválkozik, feltűnést keltve ezáltal családtagjai, barátai, ismerősei körében.

A hódmezővásárhelyi és makói Egészségfejlesztési Irodában 2018. november 5. és november 30. között PSA (Prosztata Specifikus Antigén) szűrést biztosítunk azoknak a 40 év feletti férfiaknak, akik Hódmezővásárhelyen vagy Makón, vagy a két településhez tartozó járásban élnek. A szűrés rövid időt vesz igénybe. Ujjbegyszúrás által, pár csepp vérből megállapítható a PSA szint, illetve a páciensek kitöltik az IPSS (International Prostate Symptom Score) kérdőívet, mely eredménye felhívhatja a figyelmet a prosztata egyes betegségeire. Fontos kiemelni, a PSA mérés nem elegendő a teljes körű szűrő vizsgálathoz, diagnózis megállapításához urológus szakorvos általi vizsgálat szükséges.

A szűrési programot kiegészítjük korszerű testösszetétel méréssel is InBody készüléken, így képet kaphatnak hozzánk forduló páciensek aktuális fizikai állapotukról a zsír-, vázizom-, és víztömeg tekintetében. A tanácsadáson résztvevő klienseink lehetőséget kapnak arra, hogy rész vegyenek életmódváltó programjainkban is.

Várjuk szűrőprogramunkba, tegyünk együtt a férfiak egészségéért!

Ismerjük fel időben a prosztatarákot!

A szűrésre előjegyzés szükséges:

Makón a 62/511-186, Hódmezővásárhelyen a 62/532-368 telefonszámon.

Forrás:
Makói és az EVP Egészségfejlesztési Iroda
Fotó: Illusztráció (Shutterstock)