Újabb országos bajnoki cím plusz egy bronz a Boxing Gym Vásárhelytől! 5

Két versenyzőt indított a vásárhelyi ökölvívó egyesület az ifjúsági országos bajnokságban, mindketten éremmel térhettek haza.

Tóth Nikolett, a Boxing Gym Vásárhely versenyzője egy kemény, de eredményes felkészülési időszakot követően az országos bajnoki döntőt is sikerrel vette. A pénteki, fővárosi döntőben +81 kilogrammos súlycsoportban Tápi Tamarát győzte le. A mérkőzésen Niki végig fölényben küzdött, ellenfele bár súlyban is magasságban is túltett rajta, nem bírt a vásárhelyi versenyzővel. Az első rászámolás után a bíró a második, súlyosabb, bevitt ütés után beszüntette az összecsapást. Tóth Nikolettnek így a korosztály országos bajnokaként aranyérem került a nyakába. Mestere, Tóth Károly Zsolt vezetőedző elmondta, ezek után lehet, hogy Nikit a felnőtt OB-re is nevezhetik.

Újabb országos bajnoki cím plusz egy bronz a Boxing Gym Vásárhelytől! 7

A klub másik ifjúsági reménységének, Kovács Krisztiánnak nehezebb dolga volt. A nyolc bajnokaspiráns közül elsőként a KSI versenyzőjét, Oláh Csabát kapta, akivel már találkozott – éppen Hódmezővásárhelyen – és akit akkor legyőzött. Az elődöntőbe kerülésért nagy, de egyértelmű, fölényes küzdelemben, egyhangú pontozással Krisztián került a legjobb négybe. Itt a súlycsoport favoritját, az ifi VB-n is sikeresen szereplő Fehér Koppányt kapta, aki ellen ezúttal még nem volt esélye. Szomorkodnunk mégsem kell, első komolyabb ökölvívó évében Krisztián bronzérmet termelt a vásárhelyi sportéletnek és a Boxing Gymnek.

Újabb országos bajnoki cím plusz egy bronz a Boxing Gym Vásárhelytől! 3

A Boxing Gym Vásárhelynél ezek után sincs megállás. Egy zágrábi torna után következik a felnőtt, azaz az elit országos bajnokság, ahol nagy reményekkel indul az egyesület két legrutinosabb bokszolója, Kovács Pál és Rácz József.

Újabb országos bajnoki cím plusz egy bronz a Boxing Gym Vásárhelytől! Újabb országos bajnoki cím plusz egy bronz a Boxing Gym Vásárhelytől! 1 Újabb országos bajnoki cím plusz egy bronz a Boxing Gym Vásárhelytől! 2 Újabb országos bajnoki cím plusz egy bronz a Boxing Gym Vásárhelytől! 4 Újabb országos bajnoki cím plusz egy bronz a Boxing Gym Vásárhelytől! 6

Szombat Mihály sajtóreferens
Boxing Gym Vásárhely