Mozgalmas hétvége a tűzoltóknál

Mutatjuk a megyei katasztrófavédelem pénteki beszámolóját.

Mintegy négyszáz négyzetméteres területen égett az aljnövényzet egy balástyai tanya mellett pénteken délelőtt. A balástyai önkéntes – és a kisteleki hivatásos tűzoltók két vízsugárral fojtották el a lángokat.

Szegeden, a Déli út mellett harminc négyzetméteren gyulladt meg az aljnövényzet. A kiérkező szegedi hivatásos tűzoltó egység percek alatt eloltotta a tüzet.

Ruzsáról és Kistelekről érkeztek tűzoltó egységek egy üllési tűzhöz: egy garázsban az ott tárolt anyagok, berendezések égtek. A tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet, személyi sérülés nem történt.

A reggeli órákban Szegeden, az Algyői úton egy személygépkocsi ütközött az út menti villanyoszlopnak. A kiérkező szegedi hivatásos tűzoltó egységek áramtalanították a járművet, melynek vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

Délelőtt a Budapesti út mellett egy munkagép szakított el egy gázvezetéket Szegeden. A kiáramló anyag miatt a közeli benzinkúton tartózkodó öt főnek átmeneti időre el kellett hagynia a területet. Miközben a szegedi tűzoltók két vízsugárral biztosították a helyszínt a gázszolgáltató a vezetéket elzárta.

Fotó: Illusztráció