Házhoz jöttek a képzései lehetőségek a Bethlenbe 4

Nem csak az intézményben és nem csak a végzősöknek, de a Tornyai múzeumban és a Szegedi Nemzeti Színházban is zajlott ma a Bethlen Gábor Református Gimnázium pályaorientációs napja.

– Közgazdász szeretnék lenni, ezért a szegedi egyetem gazdaságtudományi karára szeretnék jelentkezni – mondta a 12.b-s Blaskovics Ingrid Nikolett. Hozzátette: bár a pesti nyílt napon is szétnéz majd, de elsősorban Szegeden tanulna tovább, mert itt nagyon jó az egyetem. – Jó a beszédkészségem, az emberekkel könnyen tudok társalogni és érdekel a marketing, és ez a szakmai a mai dolgokkal foglalkozik, ezek pedig érdekelnek. Ezért képzeltem közgazdászként a jövőmet – indokolta döntését.

Házhoz jöttek a képzései lehetőségek a Bethlenbe

Blaskovics Ingrid Nikolett közgazdászként képzeli el a jövőjét.

A szintén végzős Sánta Lilinek egészen mások az elképzelései: – Elsősorban építészmérnök szeretnék lenni, a tervezés az ami érdekel, a házak, épületek esetleg egy színház tervezéséé. Ez az elsődleges célom, ezért a Műegyetemre készülök. Másodlagos célom, hogy a Közszolgálati Egyetemre menjek, katonai vezetői szakra. De szóba jöhet a Színművészeti Egyetem is, ebben a sorrendben is jelentkezek majd továbbtanulni – mondta. – Kisebb koromban anyukám sok mindenre beíratott, a társastánctól kezdve a kézilabdán keresztül a grafikáig. Ma is kézilabdázok Szegeden. Egyébként elárulta nagyon szeret szabadidős tevékenységéket folytatni, azaz kirándulni, túrázni, hegyet mászni, otthon pedig a rajzolásba menekülök.

Házhoz jöttek a képzései lehetőségek a Bethlenbe 1

Sánta Lili elsősorban építészmérnök szeretne lenni, de más pályák is vonzzák.

A Szegedi Tudományegyetem karai, illetve a Budapesti Műszaki Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem is részt vett az öregdiákok mellett a Bethlen mai pályaorientációs napján. E két egyetem a legnépszerűbb célpont a tovább tanulni kívánkozó bethlenes diákok körében. És jelen voltak a munkaügyi központ munkatársai is, akik szakmai képzések lehetőségeiről szóltak.

Házhoz jöttek a képzései lehetőségek a Bethlenbe 2

– A pályaorientációs napon valamennyi diákunknak szervezünk programokat, a kis- és a nagy gimnazistáknak is. Az 5-8. osztályos diákok ma kézműveskednek, önismereti játékokat játszanak, elmennek a tűzoltósághoz, illetve a szegedi gumigyárába is ellátogatnak. A nyolcadikos lányok pedig a Szegedi Nemzeti színházba látogatnak, hogy a díszletkészítés szakmai fogásaiba be pillantsanak be. De a diákok egy csoportja a Tornyai múzeumban a régészettel ismerkednek és az Alföldi Galériába is ellátogatnak, ahol a különböző szakmákkal ismerkednek, de előadást tart nekik Sipos József méhész – mondta Hódiné Földesi Sára. A Bethlen igazgatója hozzátette: a végzős diákok legnagyobb létszámban a Szegedi Tudományegyetem különböző karain, illetve a Budapesti Műszaki Egyetemen tanulnak tovább, így házhoz jön ez a kép egyetem, ahogy a Károli Gáspár Egyetemről, a Szent István Egyetemről és a Neumann János Egyetemről is érkezik vendég. Előadásokkal és standokkal.

Házhoz jöttek a képzései lehetőségek a Bethlenbe 5

De bethlenes öregdiákok is tartottak előadást különféle témákban. Ők leginkább az életpályájukról beszélnek, így megteszi ezt a Mercedesnél dolgozó, ’99-ben érettségizett Pusztai Tibor, a 2000-ben maturált Sebesi Sándor és Timár Attila, akik programozókként dolgoznak, Kis Attila és Kiss Csaba 3d-s számítógépes grafikával és modellautókkal foglalkoznak, illetve a saját munkájukról beszélnek majd Rárósi Peter és Tapodi Petronella, akik közgazdászi és főkertészi munkájukról tartottal előadást.

– Az a célunk, hogy képet kapjanak a végzős diákok a továbbtanulási lehetőségekről és a különféle szakmák mindennapjairól – mondta az igazgatónő.

A diákok nem csak arról kaptak képet, hogy milyen feltételekkel lehet bejutni a felsőoktatásba, s mit is kell ott nekik teljesíteni, de azt is, hogy milyen majdani elhelyezkedési lehetőségeik lesznek.

A Bethlen végzett diákjainak egyébként 75 százalék már az érettségi évében felveszik a főiskolák, egyetemek, a második és harmadik évben ez az arány emelkedik.

Pályaorientációs nap a Bethlen gimnáziumban

bethlen (2)
bethlen (1)
bethlen (4)
bethlen (3)
bethlen (7)
bethlen (9)
bethlen (13)
bethlen (10)
bethlen (14)
A továbbtanulási lehetőségekel ismerkedtek a bethlenes diákok
bethlen (15)
bethlen (18)
bethlen (19)
bethlen (20)
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...