Vért izzadva kell küzdeni a szurkolók segítségével

Fontos mérkőzés vár november 8-án, csütörtökön 18 óra 30 perckor az NB I/B Zöld csoportjában a Vásárhelyi Kosársulira: az Újpest-MT látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

Mint ahogy korábban is beszámoltunk a lilák erősségéről, úgy nyomatékosítható, hogy igen veszélyes ellenféllel szemben lépnek pályára Tóth Tamás fiai. Az Újpest a harmadik idegenbeli sikeréért – egyben a Baja elleni győzelme után a második skalpjáért – küzd, míg a Kosársuli két, vereséggel záruló találkozót követően ismét rátalálna a helyes útra.

A meccset megelőzően Tóth Tamás vezetőedző latolgatta az esélyeket. „Nagyon tisztelem az ellenfelünk edzőjének a munkáját, kiváló szakembernek tartom, talán a legfelkészültebb mester a Zöld csoportban. Az újpestiek gyengébb kezdése a szezonban csalóka két ok miatt is: az egyik, hogy csak augusztus közepén kapták meg az indulási jogot, így a többi egyesülethez képest a legkésőbb kezdték el az érdemi munkát egy kevésbé acélos kerettel, a másik ok, hogy eddig csak idegenben léptek pályára. Kezd összeállni Cupic mester kezei alatt a védekezésük és így már két értékes győzelmet szereztek, a legutóbb a bajnokság toronymagasan legjobb csapata, a Baja ellen nyertek idegenben! A terveik között szerepel pár igazolás még, kérdéses, ki mikortól lesz bevethető, de úgy gondolom, hogy a bajnokság végére a legjobb négy csapat közé is odaérhetnek.

Mondanom sem kell, egyáltalán nem ígérkezik könnyű meccsnek a csütörtök esti derbi, vért kell izzadnunk, ha győztesen szeretnénk elhagyni a pályát. Keretünkből mindenki egészséges és játékra kész. Sikerünket csak szervezett védekezéssel, tudatos támadásokkal tudjuk elérni és óriási szükségünk lesz a közönségünkre is. A múlt heti Hepp Kupa mérkőzés alkalmával is nagyon sokat jelentett a játékosaimnak a hazai publikum bizalma, pozitív visszajelzése” – fogalmazott a tréner.

Kell is a biztatás mind a felnőtteknek, mind pedig az U20-asoknak, akik 16 órától lépnek pályára.

A találkozóra a Kosársuli főtámogatója, az MMFB Földgáztároló Zrt. jóvoltából a belépés ingyenes!

Hajrá, Kosársuli!

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu