Megindult a forgalom a Hősök tere sétányán

Az év eleje óta a tartó átalakítása miatt volt eddig teljesen lezárva a forgalom előtt a sétány, melyre tegnap már rámerészkedtek a bátrabb autósok.

Az arra járók, alig hittek a szemüknek, elkerült a helyéről tegnap délután a behajtást tiltó tábla és a szalag, s a bátrabb autósok és a szemfüles biciklisek máris áthajtottak a Hősök tere sétányán. Igaz, jól látható, hogy a munkálatokkal még nem végeztek. Tegnap délután a leendő virágágyások öntözőcsöveit szerelték a szakemberek. Este azonban már az összes (ledes) világítás égett.

A sétány egyébként a korábbi aszfalt helyett teljesen új burkolatot kapott, a közvilágítását totál lecserélték, s a korábbi bokros növényzetet is mással helyettesítik.

Megindult a forgalom a Hősök tere sétányán 2

A menetirány marad, a Hősök tere felől lehet áthajtani a kórház felé.

A tér építése része annak a város által elnyert „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés” című pályázaton elnyert 836 millió forintos uniós támogatásnak, melynek a Vásárhely-Makó közötti kerékpárút építés a nagyobb szelete. A Hősök tere Tóth Sándor utca és dr. Imre József utca közötti szakaszán egy úgynevezett forgalom csillapított övezetet építettek, melyre az elnyert összegből 71 millió 908 ezer 670 forintot fordítottak. Az autóút mellé nem csak az épületek melletti járda, hanem a kőfal felől kerékpárút is készül, ez csatlakozik majd a Szőnyi utcai bicikliúthoz.