Lázár János

A miniszterelnök megbízásából koordinálja a Hódmezővásárhely–Szeged tram-train mintaprojekt végrehajtását és a regionális jelentőségű, határon átnyúló Szeged–Szabadka–Baja vonal kialakítását.

Ismételten fontos kormányzati megbízatást kapott térségünk országgyűlési képviselője: kormánybiztossá nevezte ki 2018. november 1-jei hatállyal Orbán Viktor miniszterelnök Lázár Jánost.

Lázár feladata, hogy figyelemmel kísérje a folyamatban lévő, uniós és hazai forrásból megvalósuló, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű, Hódmezővásárhely–Szeged tram-train mintaprojekt végrehajtását, továbbá koordinálja a regionális jelentőségű, határon átnyúló, Szeged–Szabadka–Baja vonal kialakítását.

Lázár János feladatait az illetékes állami vezetőkkel, és a Csongrád Megyei Kormányhivatallal szoros együttműködésben látja el, miközben részt vesz a feladatkörébe tartozó jogszabálytervezetek előkészítésében. Kormánybiztosi tevékenységét a miniszterelnök irányítja, munkáját díjazást nélkül látja el.

Lázár János kormánybiztos

A kormánybiztosi kinevezésről szóló 1552/2018. (XI. 5.) kormányhatározat a Magyar Közlöny 2018. november 5-i számában jelent meg.

Lázár Jánost augusztus 15-i hatállyal a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztossá is kinevezte Orbán Viktor, október 1-jétől pedig kormánybiztosként koordinálja a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. állami feladatait.