Többen is vállalják: tudtak a jobbikos pénzügyekről

Már ma eldőlhet, hogy lesz-e nyomozás a párt korrupciógyanús ügyeiben.

Legalább tizenöt olyan személy van, akik egy nyomozás során már tanúként igazolnák Szabó Balázs volt jobbikos állításait a párt gyanús pénzügyeiről. Értesüléseink szerint a politikus által, csalás ­miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentéséről már döntött az illetékes hatóság, így akár ma kiderülhet, elrendeli-e az ügyészség a nyomozást a Jobbikon belüli korrupciógyanús pénzmozgások ügyében.

A IX. kerületi ügyészség gazdasági bűnügyek osztályára került a Jobbikot érintő korrupció, illetve tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt tett feljelentés – tudta meg a Magyar Idők.

Értesüléseink szerint az ismeretlen tettes ellen tett feljelentés ügyében már döntés is született, azt az illetékes hatóság akár már ma közölheti. Lapunk ezzel együtt úgy tudja, már legalább 15 olyan személy van, aki – ha elrendelik a nyomozást – tanúként alá tudná támasztani Szabó Balázs állításait, és több mint ötven személy jelentkezhet még, aki érdemi információval tud szolgálni, illetve tudhatott a Jobbikon belüli pénzleosztásokról és visszafizetésekről.

Ismeretes, az elmúlt időszakban több, a Jobbikhoz korábban kötődő személy is azt állította: ismeretlen eredetű pénzek kerültek a pártvezetéstől a választókerületekhez, valamint a Jobbikhoz köthető N1TV-hez.

Szabó Balázs volt szekszárdi elnök arról beszélt, hogy nejlonzacskókban érkeztek a pénzek a Jobbik regionális igazgatóinak. Feltételezése szerint Simicska Lajos adhatta a pénzt Szabó Gábornak, a Jobbik pártigazgatójának, aki leosztotta a regionális igazgatóknak, akik a tagokkal fizetették be a volt médiavállalkozó pénzét a pártkasszába. Szabó állítása szerint az ő régiójában 8-10 millió forint került ilyen módon a párthoz, ami országos viszonylatban elérheti a kilencvenmillió forintot is.

Kisberk Szabolcs, az N1TV volt főszerkesztője arról beszélt, hogy a párt ismeretlen eredetű készpénzt folyatott át a médiumon. – Az N1TV esetében ez úgy működött, hogy rá voltunk kényszerítve arra, hogy jelentős készpénzforgalom legyen, aminek az eredetét nem magyarázták meg, de azért nagyjából mindenki sejtette, honnan származik – mondta.

Ebben az ügyben egyébként a közérdekű feljelentéseiről ismert Tényi István fordult a fővárosi IX. kerületi ügyészséghez. A Jobbik mind Szabó Balázs, mind Kisberk Szabolcs esetében azt állította, jogi elégtételt fognak venni a rágalmakért, ám az érintettek az elmúlt időszakban semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak ez ügyben.

Csatlakoznak a kilépettek!

Napokon belül bejelentheti a Mi Hazánkhoz való csatlakozását a Jobbikból kilépett három országgyűlési képviselő – közölte tegnap Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke. Mint fogalmazott, Volner János, Apáti István és Fülöp Erik között értékközösség van, nincsenek végre többévnyi viták, az elvi alapú nézetkülönbségek még a héten lezárulnak, és ezután komoly szakmai erősítéssel a konkrét munkára tudnak koncentrálni.

Forrás: magyaridok.hu