Egyre látványosabb a pihenőpark építése a Kossuth helyén 4

Fotókon mutatjuk a helyszínt.

Fogadótér, tó, dombok, zöldterületek, sétányok, játszótér, büfé, mosdó és fitnesz elemek is lesznek az év végére elkészülő szabadidőparkban a volt Kossuth iskola helyén. A munkálatok a látványos szakaszban tartanak: már a félkör alakú tó helye, és az azon lévő hidak is látszanak.

Egyre látványosabb a pihenőpark építése a Kossuth helyén 8

A 19 ezer négyzetméteres területen az építkezéshez júniusban kezdtek hozzá. A mintegy 3000 négyzetméteres tó körül lépcsőzetesen alakítják ki a teret, amely átvezet a természetes napozórétek, dombok, virágos rétek világába, ahová a hazai ökológiai viszonyoknak megfelelő, honos fajokat telepítenek.

Egyre látványosabb a pihenőpark építése a Kossuth helyén 7

A vásárhelyi közgyűlés még 2015-ben szavazta meg, hogy az abban az évben lebontott Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola helyén pihenőpark épüljön. A város a hasznosításról konzultáción kérdezte ki a lakosok véleményét, és a többség a pihenőpark mellett döntött.

Egyre látványosabb a pihenőpark építése a Kossuth helyén 6

A Zöld Hódmezővásárhely – Környezettudatos Közterület Megújítás Hódmezővásárhelyen projektre 831 milliót nyert a város. A költségeket teljes egészében az Európai Regionális Fejlesztési Alap állja.

Egyre látványosabb a pihenőpark építése a Kossuth helyén 5

A település arra is kíváncsi, hogy minek neveznék el az emberek a tavas közparkot. A szeptemberi alapkőlerakáson elhangzott: a legtöbb beérkezett szavazat szerint Kossuth Zsuzsanna parknak/pihenőparknak keresztelnék el azt a vásárhelyiek.

Egyre látványosabb a pihenőpark építése a Kossuth helyén Egyre látványosabb a pihenőpark építése a Kossuth helyén 12 Egyre látványosabb a pihenőpark építése a Kossuth helyén 11 Egyre látványosabb a pihenőpark építése a Kossuth helyén 10 Egyre látványosabb a pihenőpark építése a Kossuth helyén 1

Fotók: Gémes Sándor