Szegedi parkolóbérlet ügy: ellentámadásba ment át a városháza

Fideszes képviselők is kaptak parkolóbérletet – ezzel az érveléssel próbálja mentegetni Botka László polgármester felfüggesztett börtönre ítélt munkatársait az önkormányzati honlap – írja a Délmagyar. Címlapfotó: delmagyar.hu

Miközben a szegediek az ország 4. legmagasabb parkolási tarifáját fizetik a városban, addig a városháza vezetői – Mózes Ervin címzetes főjegyző, Solymos László (MSZP) alpolgármester, illetve Kalmár Gábor kabinetfőnök – jogszabályi felhatalmazás vagy közgyűlési döntés hiányában rengeteg parkolóbérletet osztottak ki 2008 és 2013 között.

Olyanoknak is adtak bérleteket, akiknek semmi közük Szegedhez. Így kaphatott Botka László és Ujhelyi István (MSZP) EP-képviselő rokonsága, de így osztogattak drága bérletet a makói szocialista elnöknek is. Emiatt hűtlen kezelésre való felbujtásért első fokon felfüggesztett börtönre ítélte őket a bíróság – közli a lap azzal. hogy a Fidesz és a KDNP kezdeményezte, hogy Botka László mentse fel elítélt munkatársait. A polgármester ezt többszöri felszólítás ellenére sem tette meg, ezért a Fidelitas tájékoztató szórólapokon mutatja be: Szegedet elítéltek vezetik. Azóta a jogi bizottság baloldali többsége azt is elutasította, hogy összeférhetetlenségi eljárás induljon Solymos Lászlóval szemben.

Az önkormányzat közben ellentámadásba ment át. A városháza közpénzből fizetett újságírói mismásolásba kezdtek Szeged hivatalos felületein, védelmükbe véve az elítélt baloldaliakat. A börtönre ítélt városvezetőket mosdató cikkeket hirdetik a Facebook és az Instagram közösségi oldalakon is, feltehetően szintén közpénzből.

A mosdató cikkekben nem az ítélet miatt háborognak, hanem azt bizonygatják, fideszesek is kaptak VIP-bérletet.

További részletek itt olvashatók.