Márki-Zay: „ráfelejtett” az önkormányzat a paneltűz után gyűjtött adományokra

A késlekedésért és a lassúságért elnézést kért a polgármester vasárnap esti élő videóüzenetében. A közös képviselőt keresik az összeg átadásával – írta a Vásárhely 24.

A hírportál azt írta, hogy több olvasjuk, köztük az érintettek is – arról érdeklődött pár napja, hol van a januári hódtói, paneltűz károsultjainak, önkormányzati folyószámlán gyűjtött adománya, ugyanis ezt mind a mai napig nem látták.

A portál – mely  szerint nagyjából 200 ezer forintról van szó – megkereste levélben az önkormányzatot, ám annak válaszát Márki-Zay Péter polgármester megelőzte vasárnap esti élő bejelentkezésében. Ott szintén lakossági érdeklődésre elmondta, egy hónapja írtak emailt a közös képviselőnek először, miután közgyűlésen is felhívták a figyelmüket, át kéne (kellett volna) adni az adomány összegét a háztömb lakóinak. Az email-es megkeresésre nem érkezett válasz, így most majd telefonon és személyesen is keresik a közös képviselőt, neki szeretnék átadni a lakossági gyűjtésben beérkezett összeget.

A polgármester elnézést kért az ügyben mutatott lassúságért, és azért, hogy amint fogalmazott, „ráfelejtett” hivatal a témára.