Hepp Kupa: fantasztikusan helyt álltunk a Békés ellen, de…

A Hepp Kupa 3. fordulójában rangadót nézhetett a Hódtói Sportcsarnok közönsége: az OMNIA Pub&Food Békés csapata látogatott a Vásárhelyi Kosársuli otthonába. Az NB I/B Piros csoportjából már jól ismert békésiek esélyesként érkeztek, és a két csapat már megszokott szoros mérkőzései nyomán haladva sajnos győzelemmel távoztak.

Pedig nagyon, de nagyon sokáig élt az a remény, hogy kisebbfajta meglepetést okozva kiejti az egy osztállyal feljebb pattogtató riválist a Vas Péter csapatkapitányt nélkülöző Kosársuli. Varga Zalán két triplájával indult az első negyed, és remek hazai összmunkával abszolút sikerült kordában tartani a vendégeket: fej-fej mellett haladtak a felek, igaz, mindkét gárda pontatlanul játszott. Ez a séma a második negyedben is megfigyelhető volt: vásárhelyi részről Gajic, békésiről Kristic villogott pontokkal, ám volt olyan kétperces periódusa is a játékrésznek, ahol egyik csapat sem rezgette meg a gyűrűt. 37-40 állt az eredményjelzőn a félidőben, ez a gyakorlatban semmiféle különbséget nem jelentett.

A harmadik negyed elején aztán úgy tűnt, ellép a Békés. Ugyanis Koma és Boinitzer kosaraival pillanatok alatt már nyolc volt közte (39-47), ám a vásárhelyi szív sosem adja fel: Molnár és Pavlovic vezényletével fordítottunk, sőt, a találkozóba triplával beszálló Rostásnak hála harmincpercnyi játékot követően 58-57-re mi vezettünk!

A felcsillanó továbbjutás reménye egészen az utolsó negyed feléig élt, ekkor azonban jött néhány Kosársuli-hiba, amikre remekül lecsapott a Békés. A végjátékban Boinitzer, majd Vass hárompontosa adta meg a kegyelemdöfést: 83-74-re nyertek a vendégek – egy olyan találkozón, amely könnyedén zárulhatott volna hazai sikerrel is…

Hepp Kupa, 3. forduló:

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző.

Vásárhelyi Kosársuli – OMNIA Pub&Food Békés 74-83 (22-23, 15-17, 21-17, 16-26)

Kosársuli: MOLNÁR 15/3, Béres 5, Varga 13/9, Bálint 6, Gajic 13/3.

Csere: Perák 2, Kelemen 6, PAVLOVIC 11, Rostás 3/3.

Vezetőedző: Tóth Tamás

Békés: Kristic 12/3, Vass 13/9, KOMA 18, KERTÉSZ 13/3, BOINITZER 20/9.

Csere: Gruda 2, Nagy B. -, Csabák 5, Balog -, Nagy Cs. -.

Vezetőedző: Balog Vilmos

Folytatás november 8-án, csütörtökön 18.30-kor, amikor is az Újpest látogat a Hódtói Sportcsarnokba az NB I/B Zöld csoportjának 7. fordulójában.

Nagy Benjámin
sajtóreferens
Fotó: Varga Franciska/Kosársuli