Almási István

A tavaly novemberben elhunyt Almási István polgármester fájó űrt hagyott maga után. Napról napra jobban hiányzik.

Mottó: „Az az igazi városvezető, aki képes békét teremteni.”

Mindenszentek napján szentelték fel és áldották meg a vásárhelyi Kincses temetőben néhai Almási István polgármester közadakozásából állított síremlékét. Ezerfős tömeg emlékezett a városvezetőre, aki polgármestersége idején is köztiszteletnek örvendett, és ma is „minden vásárhelyi atyjaként” tiszteli emlékét a közösség.

Olyan emberként és politikusként, aki méltó volt minden vásárhelyi szeretetére és tiszteletére. Nem szavakkal, hanem tetteivel szolgálta meg a megbecsülést.

Almási István tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halálával rengeteget veszített a város és a régió. Legesleginkább talán a békét, a nyugalmat – amit személye és életpályája sugárzott. A békességet melyet magától értetődően teremtett meg Hódmezővásárhely polgárai, a különféle társadalmi csoportok, politikai szervezetek és érdekkörök között, Vásárhely és a szomszédos települések, valamint – ne felejtsük el – városa és az ország kormánya között.

Almási István polgármestersége idején a béke és a nyugalom rendet, harmóniát és kiszámítható fejlődést szült. Ezt is siratja most a közösség – idézte fel Almásira emlékezve közösségi oldalán Lázár János országgyűlési képviselő (korábban maga is vásárhelyi polgármester), és ugyanerről vallott Makó első embere, Farkas Éva Erzsébet is.

Különösképpen hiányzik az béke, amelyet ebben a városban ő képes volt megteremteni. Megtanulhattuk az elmúlt egy esztendőben. nem az az igazi politikus és városvezető, aki háborút folytat, aki egymásnak uszítja a város polgárait, aki tönkreteszi a város nyugalmát és békéjét, az az igazi városvezető, aki képes békét teremteni. Almási István ilyen ember volt”

– mondta Lázár János.

„Hódmezővásárhely teljes közösségéért élt és végezte mindennapi szolgálatát. Tisztelettel és barátsággal fordult városunk közössége felé is. A közjó és az élet ünneplője volt. Példát állíthat sokunknak ma is”

– írta Farkas Éva Erzsébet.

Tanulságos, megszívlelendő üzenetek. A tavaly novemberben elhunyt Almási István polgármester fájó űrt hagyott maga után.

Napról napra jobban hiányzik.