Újabb jobbikos ügyek nyilvánosságra hozatalát tervezi Volner János

Hamarosan nyilvánosságra kerülnek olyan információk a Jobbik piszkos ügyeiről, amelyeknek kiszivárgását igyekeztek eddig titokban tartani – mondta Volner János, a Jobbik volt alelnöke, országgyűlési képviselő. Nem közölte, milyen konkrét ügyekről van szó, de megjegyezte, gazdasági és politikai vonatkozásúak is – írja a hirado.hu.

Volner János elmondta, folyamatos fenyegetések érik a Jobbik részéről, a párt fizetett aktivistái ugyanis mindenhol jelen vannak, de a parlamenti frakcióból legutóbb kilépett másik két politikust, Fülöp Eriket és Apáti Istvánt is megfenyegette Sneider Tamás, a Jobbik elnöke.

Volner úgy véli, Sneider Tamás részéről ez egy rosszízű és primitív reakció arra, hogy a párt jelenleg politikai nehézségeken megy keresztül. Nem tudnak intelligens módon válaszolni, ezért erőszakosan próbálják a politikai megoldásokat elérni – fogalmazott a Jobbik volt alelnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ellenezte a párt balratolódását

Emlékeztetett, a Jobbik frakciójából világnézeti okok miatt távolították el, ugyanis ellenezte a párt balratolódását, és esetleges összefogását az LMP-vel. Miután ezt levélben is megerősítette, a Jobbik vezetése még aznap kizárta a parlamenti frakcióból.

Felajánlotta Sneider Tamásnak, hogy egy közlemény keretében rendezzék a kérdést, de a Jobbik elnöke inkább „hadat üzent neki a Facebookon” – mondta Volner. Hozzátette, nem hagyja annyiban az ügyet, és a Jobbik eddig még a közvélemény elől eltitkolt piszkos ügyeinek a nyilvánosságra hozatalát tervezi. Egyelőre nem mondta el pontosan, milyen ügyekről van szó, de annyit elárult, politikai és gazdasági vonatkozásúak is egyaránt.

Nem látta a Jobbik pénzforgalmi jelentéseit

Az ÁSZ-jelentéssel kapcsolatban elmondta, az ÁSZ nem támasztotta alá kellő alapossággal, hogy mi alapján bünteti meg a Jobbikot, ugyanakkor ezzel párhuzamosan a Jobbikról is elmondható, hogy a párt gazdálkodása sem volt jól áttekinthető a vezetés számára. Megjegyezte, hosszú éveken át töltötte be a párt alelnöki posztját, de soha nem látott egyetlen pénzforgalmi jelentést sem.

Véleménye szerint a pénzügyi folyamatokat Vona Gábor, korábbi pártelnök és Szabó Gábor pártigazgató eltitkolták, mert mint kiderült, bizonyos „zacskós pénzek” terjedtek a párton belül, s ez ügyben Szabó Balázs, a Jobbik szekszárdi önkormányzati képviselője büntetőfeljelentést is tett – közölte.

A külpolitikai kapcsolatokat is titkolták

Volner arról is beszélt, hogy a párt külpolitikai kapcsolatairól is érdeklődött korábban hivatalosan, írásban, ugyanis szerette volna megtudni, kikkel és milyen módon épít kapcsolatot a Jobbik, a pártvezetés azonban ezt is „elsumákolta”.

Volner János ez után kezdett nyomozni az ügyben, és kiderült, hogy egy brüsszeli konferencián, amelyet Balczó Zoltán, a Jobbik EP-képviselője és Gyöngyösi Márton frakcióvezető közösen szervezett, három olyan névre is bukkant a résztvevők között, akik Soros György hálózatában tevékenykednek.

Megjegyezte, nem véletlen, hogy a Jobbik vezetése elzárkózik mindentől, ahogyan az sem, hogy teljes médiabojkottot hirdetett mindennel kapcsolatban, és a pártvezetés nem válaszol semmilyen kérdésre. Szerinte a párt balratolódása miatt a Jobbik aktivistái és szavazói is nehéz helyzetben vannak, ugyanis a nyilvánosságra került magánbeszélgetések miatt, amelyek Soros György hálózatához kapcsolódnak, nehéz megvédeni a párt álláspontját.

Forrás: hirado.hu
Fotó: MTI