Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen 15

A város több helyszínén koszorúztak ma az elhunytak tiszteletére.

Az emlékezés a Kossuth téren kezdődött, ahol Márki-Zay Péter mondott beszédet. A polgármester elmondta, a Mindenszentek régen katolikus ünnep volt, manapság azonban már a nem vallásos emberek is ilyenkor emlékeznek meg a halottakra. Hősi halált halt katonák, balesetben elhunytak, elhunyt csecsemők és meg nem született gyermekek előtt is fejet hajtunk ilyenkor.

Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen 7

– Nem lehet tudni, hogy mi van a halál után, de bizakodhatunk abban, hogy vár bennünket ott valami, és a lélek egy más formában, de tovább él – jelentette ki a politikus, hozzátéve, vallástól függetlenül sokan hisznek ebben a feltételezésben.

Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen 10

Ezt követően Dudás Ferenc főhadnagy, tábori lelkész áldást, és Alácsi Ervin őrnagy, tábori lelkész imát mondott. A főtéren kívül a Hősök terén, a Kincses és a Katolikus temetőben, valamint a Szent István templomnál koszorúztak a résztvevők.

Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen 8Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen 1 Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen 2 Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen 3 Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen 4 Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen 5 Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen 6   Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen 9 Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen 11  Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen 12 Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen 13 Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen 14 Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen 16  Mindenszentek napi megemlékezést tartottak Vásárhelyen 17

Fotók: Gémes Sándor