1

A Halloween és a sütőtök fogyasztási szezonjának közeledtével utánajártunk annak, mekkora a kereslet Hódmezővásárhelyen a tökök iránt.

Az Arany zöldség és –gyümölcs bolt egyik tulajdonosa, Arany Richárd számolt be az idei tökös helyzetről.

Az idén sokkal nagyobb a kereslet a tökök iránt, mint a tavaly. Kisgyermes családok, óvodák és iskolák egyaránt felkeresték üzletünket. Mindemellett a hétvégi vásárhelyi Halloweeni partyra is a mi készletünkből készül majd a dekoráció, ezt a napokban szállítjuk ki – mondta a zöldség és – gyümölcsbolt tulajdonosa.

Azoknál a családoknál, ahol kisebb gyermekek vannak, a nagyobb tökök az érdekesebbek. Ugyanis ezekből általában valami különlegeset, valami egyedit lehet farigcsálni, ami nem utolsósorban egy kiváló összeülős családi program. Ez idén fokozottan érdekesnek bizonyult itt, Vásárhelyen, ugyanis a boltban jártunkkor foglalták le az utolsó darabokat.

A sütőtök szezonja is hamarosan indul.

Vannak sütni való sütőtökök és már készre sütöttek is. Mind a kettő egyaránt keresett. Mivel a készre sütöttek pár napot állnak el, így ezért jó őket mielőbb elfogyasztani a megvásárlást követően. A kései elfogyasztásuktól viszont mi egyáltalán nem félünk, ugyanis a vevőink igényt tartanak arra, hogy a szezonban, amely februárig tart, minden nap szolgáltassunk nekik készre sütötteket – magyarázta Arany Richárd.

Mindenkinek mosolyban gazdag tökös napokat kívánunk!