Vásárhelyen is lehet majd érdeklődni az Otthon melege program iránt

A Széchenyi Programirodában nyújtanak segítséget a hűtők, fagyasztók és mosógépek cseréjében.

Az Otthon melege program által a kormány kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez.

A cél, hogy a lakosság olyan hűtő, fagyasztó, valamint mosógép készülékeket szerezzen be, amelyek hozzájárulnak a rezsiszámlák csökkentéséhez. Az A+ kategóriában háztartásonként 25 ezer forintra, az A++-ban 40 ezer forintra, az A+++ kategóriában pedig  45 ezer forint támogatásra lehet pályázni. A tárca számításai szerint attól függően, hogy ezek közül milyen energiaosztályú berendezést választ egy család, évente akár 12-20 ezer forint megtakarítás is elérhető – tudósított korábban az MTI.

A pályázati kiírást és útmutatót a szaktárca közzétette a www.hgcs2017.nfsi.hu weboldalon. A pályázatokat régiónként eltérő időpontokban november 5. és 19. között lehet benyújtani, kizárólag elektronikusan, ügyfélkapun a rendelkezési keret kimerüléséig.

Hódmezővásárhelyen a pályázat beadásával kapcsolatban a Széchenyi Programirodában, a Szőnyi utca 1. szám alatt, november 5-én és 6-án, 8 és 17 óra között nyújtanak segítséget. Az ott lévő szakemberek segítenek az igénylő lap kitöltésében és beadásában.

A programmal a kormány eddig több mint 200 ezer háztartás energetikai korszerűsítéséhez járult hozzá, mintegy 30 milliárd forint támogatással.

Fotó: Illusztráció