Makói Fidesz: a Jobbik választókerületi elnökének közös képviselősége elfogadhatatlan

A párt helyi szervezete szerint a Jobbikos önkormányzati képviselő, a párt választókerületi elnöke visszaél mandátumával, amikor párhuzamosan társasházi közös képviseletet is vállal. Ez ugyanis gyakorlatilag azt jelenti, hogy a lakástulajdonosok külön fizetnek azért, amit önkormányzati képviselőként is csinál.

Sajtótájékoztatón szólította fel a makói Fidesz Zeitler Ádám önkormányzati képviselőt, hogy döntse el mi akar lenni, önkormányzati képviselő, vagy közös képviselő, mert a kettő véleményük szerint nem összeegyeztethető.

A Jobbikos önkormányzati képviselő ugyanis a Bajcsy lakótelepen vállal társasházi közös képviseletet, amiért fizetést kap. Ez persze mindenhol így működik, nagyobb városokban, például Szegeden, cégszerűen is foglalkoznak ilyennel, ám egy önkormányzati képviselőnél ez felvethet kérdéseket.

Például azt is, hogy önkormányzati képviselőként Zeitler Ádámnak gyakorlatilag eddig is a lakosság képviseletét kellett ellátnia, hiszen ezért van ott a testületben. Most voltaképpen külön díjazás fejében ugyanezt csinálja egy „kiválasztott” lakóközösségnél.

Vagy, ha máshonnan nézzük, ha az a közösség, akiket mostantól fizetség fejében képvisel kér tőle valamit, azt eddig „ingyen” ugyanúgy meg kellett volna tennie, vagy legalábbis legjobb tudása szerint törekedni rá. Így vagy úgy, de mindenképpen minimum megkérdőjelezhető előnyt biztosít számára az önkormányzati képviselősége.

– Mindennap hallani, hogy a Jobbikból hol kilép valaki, hol egymást jelentgetik fel, talán már Zeitler Ádám is rájött, hogy egy hitelét vesztett, széteső pártban ül. Ám ha ez így van, döntse el mit akar, nem tartjuk megengedhetőnek, hogy erre használja önkormányzati képviselőségét, mert ez így felháborító. – mondta el Weszelyné Véghseő Henriett, a makói Fidesz alelnöke.

Kovács Sándor szerint Zeitler Ádám a választókat megtévesztve próbál a bizalmukba férkőzni, ami nem csak a makói lakosokkal szemben etikátlan, hanem a többi közös képviselővel szemben is. Azt a látszatot keltheti ugyanis, hogy ő önkormányzati képviselősége miatt több mindent tud elérni.

– Lehet, hogy jogilag ez megállja a helyét, ha így próbál minél közelebb férkőzni a választópolgárokhoz, de mindenképpen etikátlan. Ha hosszú távon ezzel akar foglalkozni, adja vissza a mandátumát. – fogalmazott Kovács Sándor.

A makói Fidesz szerint mindenesetre ez mindössze kicsinyes nyerészkedés, ami nem méltó sem egy önkormányzati képviselőhöz, sem a makói közösséghez.