Nem a bőrszínnel volt a baj: a teltház miatt nem engedtek be romákat az új vásárhelyi szórakozóhelyre

Futótűzként terjed a hír Vásárhelyen, hogy nem engednek be roma származású embereket a nemrég nyílt Astra Music Clubba. A szentesi úti szórakozóhely egyik tulajdonosa szerint nincs szó megkülönböztetésről, a nyitóbulin mindössze már nem tudtak több személyt fogadni. A balhés viselkedés és a nem megfelelő öltözet azonban kizáró ok lehet a jövőben.

Két hete, október 13-án tartotta nyitóbuliját Vásárhelyen a szentesi út mellett, a város szélén az Astra Music Club. Már másnap több felől hallottuk, hogy nem engedték be a romákat, és a pletyka azóta sem ült el.

– Nem vagyunk rasszisták, mivel a személyzetünkben is vannak roma származásúak, sőt, az egyik DJ-nk is az. Annyi történt, hogy már éjfél előtt megtelt a klub, emiatt maradtak kint partizni vágyók. Nem csak romákat érintett a létszámstop – nyilatkozta megkeresésünkre az egyik tulajdonos. Hozzátette, az előírások szerint 670 főt tudnak fogadni, és ezt nem léphetik át. Ennek érdekében sorszámozott karszalagokat adnak belépőként.

A tulajdonos szerint azonban a kint maradtak közül három roma társaság nem értette meg a helyzetet. – Ez az alapja a híresztelésnek. Rugdosták az ajtókat, üvegeket és ásványvizes palackokat dobáltak, valamint lázítást is tapasztaltunk – magyarázta. Leszögezte, mivel hosszú távon minőségi és kulturált szórakozóhelyet szeretnének üzemeltetni, ezért a balhés és a nem megfelelő öltözetben, például a koszos ruhában érkező személyeket már a belépés előtt felszólítják a távozásra.

Még elmondta, további feltétel, hogy az illető legyen legalább 16 éves, és ne vigyen magával italt.

Nem a bőrszínnel volt a baj: a teltház miatt nem engedtek be romákat az új vásárhelyi szórakozóhelyre 1

A történtek miatt egyébként a tulajdonosok már felvették a kapcsolatot a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnökével, Mátray Attilával, akivel a közeljövőben tárgyalnak a félreértésekről.

Fotók: Astra Music Club